Tredje vågen...
Dags att fullfölja den italienska mini-serien med ett tredje recept, den sista färgen i italienska flaggan. Den vita och den röda hittar du i de föregående två inläggen. Alla tre recepten är hämtade från den procentuellt snabbast växande mat-sajten (ökar med 4% varje dag), Godare Mat...
Italian Green
Ingredienser 4 portioner:
4 port tagliatelle verdi
4-8 st Salsiccia eller annan vitlökskorv
Sås:
500 g broccolibuketter
3 dl köttbuljong
3 dl grädde
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1 tsk muskotnöt, riven eller malen
1 tsk potatismjöl
1 kruka färsk persilja
1 kruka färsk basilika
Tillagning:
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Koka upp köttbuljongen och lägg i broccolin. Låt sjuda under lock 5-10 minuter under lock tills broccolin är mjuk. Prova med en sticka.
Stek eller grilla korvarna och lägg upp på tallrikar.
Tillsätt grädden och mixa med en stavmixer direkt i grytan till en jämn sås.
Finhacka basilikan och persiljan. Spara några basilika-toppar till garnering.
Tillsätt salt, vitpeppar och muskotnöt till såsen. Pressa vitlöken över.
Rör ut potatismjölet i lite vatten. Rör ner i såsen under omrörning.
Ta såsen från värmen och rör ner basilika och persilja. Blanda med den kokta pastan.
Lägg upp pastan på tallrikarna med korven. Garnera med färsk basilika.
Källa: Godare Mat

Ingredienser 4 portioner:
4 port tagliatelle verdi
4-8 st Salsiccia eller annan vitlökskorv
Sås:
500 g broccolibuketter
3 dl köttbuljong
3 dl grädde
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1 tsk muskotnöt, riven eller malen
1 tsk potatismjöl
1 kruka färsk persilja
1 kruka färsk basilika
Tillagning:
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Koka upp köttbuljongen och lägg i broccolin. Låt sjuda under lock 5-10 minuter under lock tills broccolin är mjuk. Prova med en sticka.
Stek eller grilla korvarna och lägg upp på tallrikar.
Tillsätt grädden och mixa med en stavmixer direkt i grytan till en jämn sås.
Finhacka basilikan och persiljan. Spara några basilika-toppar till garnering.
Tillsätt salt, vitpeppar och muskotnöt till såsen. Pressa vitlöken över.
Rör ut potatismjölet i lite vatten. Rör ner i såsen under omrörning.
Ta såsen från värmen och rör ner basilika och persilja. Blanda med den kokta pastan.
Lägg upp pastan på tallrikarna med korven. Garnera med färsk basilika.
Källa: Godare Mat
Kommentarer
Trackback