Snart jul
Snart är det jul igen, varför inte vara ute i god tid och hitta de där alldeles speciella julklapparna som ingen annan lyckas hitta?
Här är ett tips på något till de som tycker om att vara i köket...
Tobbes Kök 2008
Årets mest unika kokbok?
Tobbes Kök 2008 trycks endast i 300 exemplar och sedan aldrig igen. Här hittar du allt mellan himmel och hav, allt från vegetariskt till vilt i ett tydligt och lättläst format med recept alla kan följa och lyckas med.
Det är inte bara en aptitlig kokbok, det är också ett tidsdokument.
Mycket nöje och smaklig spis.
Med boken följer en rabattkod som berättigar dig till 50% rabatt på uppgradering av ditt gratis medlemskap på Godare Mat.
Köp den hos Vulkan
Och så litet gott att knapra på, varför vänta till jul?
Julmaränger
Ingredienser 20-30 st:
3 äggvitor
3 dl socker
1/2 msk mald kanel
1 tsk mald ingefära
1/2 - 1 tsk malda nejlikor
Tillagning:
Sätt ugnen på 125°.
Häll äggvitor, socker och kryddor i en skål, gärna av metall.
Sätt den över en kastrull med sjudande vatten och vispa med elvisp 5-10 minuter.
Ta skålen från värmen och vispa smeten sval och tjock.
Lägg smeten i klickar eller spritsa ut den på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen tills kakorna släpper pappret, små maränger cirka 30-40 minuter, stora cirka 60 minuter.
Vill du inte ha marängerna så starka minskar du mängden kryddor.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Här är ett tips på något till de som tycker om att vara i köket...

Årets mest unika kokbok?
Tobbes Kök 2008 trycks endast i 300 exemplar och sedan aldrig igen. Här hittar du allt mellan himmel och hav, allt från vegetariskt till vilt i ett tydligt och lättläst format med recept alla kan följa och lyckas med.
Det är inte bara en aptitlig kokbok, det är också ett tidsdokument.
Mycket nöje och smaklig spis.
Med boken följer en rabattkod som berättigar dig till 50% rabatt på uppgradering av ditt gratis medlemskap på Godare Mat.
Köp den hos Vulkan
Och så litet gott att knapra på, varför vänta till jul?
Julmaränger
Ingredienser 20-30 st:
3 äggvitor
3 dl socker
1/2 msk mald kanel
1 tsk mald ingefära
1/2 - 1 tsk malda nejlikor
Tillagning:
Sätt ugnen på 125°.
Häll äggvitor, socker och kryddor i en skål, gärna av metall.
Sätt den över en kastrull med sjudande vatten och vispa med elvisp 5-10 minuter.
Ta skålen från värmen och vispa smeten sval och tjock.
Lägg smeten i klickar eller spritsa ut den på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen tills kakorna släpper pappret, små maränger cirka 30-40 minuter, stora cirka 60 minuter.
Vill du inte ha marängerna så starka minskar du mängden kryddor.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Kommentarer
Trackback