Dax att fira!
Och så passerade Matbrevet 100 prenumeranter, läge att fira med något sött och syndigt gott... Mer gott hittar du på Godare Mat...
Marsipanlimpa med mjuk nougat
Ingredienser:
200 g mandelmassa
100 g mjuk nougat
100 g mörk blockchoklad
10-15 skalade sötmandlar
ev kanderade violer
Tillagning:
Kavla ut mandelmassan mellan två smörpapper till en platta.
Kavla ut nougaten på samma sätt
Tag bort det översta smörpappret frän mandelmassan.
Lägg nougaten ovanpå mandelmassan med hjälp av smörpappret.
Tag bort papperen och rulla samman det hela till en limpa.
Smält blockchokladen i vattenbad. Pensla marsipanlimpan med chokladen.
Garnera med mandlar och ev med kanderade violer. Förvara marsipanlimpan svalt.
Källa: Godare Mat
Marsipanlimpa med mjuk nougat
Ingredienser:
200 g mandelmassa
100 g mjuk nougat
100 g mörk blockchoklad
10-15 skalade sötmandlar
ev kanderade violer
Tillagning:
Kavla ut mandelmassan mellan två smörpapper till en platta.
Kavla ut nougaten på samma sätt
Tag bort det översta smörpappret frän mandelmassan.
Lägg nougaten ovanpå mandelmassan med hjälp av smörpappret.
Tag bort papperen och rulla samman det hela till en limpa.
Smält blockchokladen i vattenbad. Pensla marsipanlimpan med chokladen.
Garnera med mandlar och ev med kanderade violer. Förvara marsipanlimpan svalt.
Källa: Godare Mat
Kommentarer
Trackback