Dags att fira!!!
Läge att fira med en härlig tårta, Matbrevet har passerat 600 prenumeranter och växer så det knakar...
Chokladtårta la Marquisella (10 bitar)
Ingredienser:
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
3/4 dl kakaopulver
1 msk snabbkaffepulver
2 tsk vanila
1 krm salt
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
250 g lättkesella
2 msk smält margarin
1 msk vatten
1 msk konjak (kan uteslutas)
margarin och ströbröd till formen
Tillbehör:
lättvispad mellangrädde
flisad mörk choklad
Tillagning:
Sätt ugnen på 200°. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, kaffepulver, vanila och salt i en skål.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner kesella, mjölblandningen, margarin, vatten och ev. 1 msk konjak. Häll smeten i en smord och brödbeströdd form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Inte längre, då kan kakan bli torr. Låt kakan kallna och ställ den kallt till serveringen.
Källa: Godare Mat med Matbrevet