Gul fisk?
Börjar bli dags att tänka på middag. Livet har blivit så mycket enklare med Godare Mat, varje dag får man tips om nya spännande rätter. Till exempel Dagens Mat...
Fisksoppa med saffran (8-10 portioner)
Ingredienser:
600 g fiskfilé (rensad vikt), t.ex. gös, lax och rödtunga
500 g oskalade räkor
2 purjolökar
3 morötter
3 potatisar
3 selleristjälkar
1 msk margarin
1 g saffran, 2 paket
2 liter vätska (räkavkok + vatten)
4 fiskbuljongtärningar
ca 100 g hel spenat
pressad citron
salt
peppar
hackad dill
Tillagning:
Skala räkorna. Ställ räkorna kallt så länge. Koka räkskalen i lite vatten ca 15 minuter. Sila spadet.
Skölj och skiva purjolöken. Skala och skölj morötter och potatis och skär i skivor, strimla selleristjälkarna.
Smält margarinet i en rymlig kastrull. Lägg i purjolök, morötter, potatis och selleri och låt fräsa på svag värme någon minut. Tillsätt saffran, räkspad och vatten samt buljongtärningar. Koka upp och låt koka ca 10 minuter.
Skär fisken i 2-3 cm stora bitar och lägg dem i kastrullen. Lägg i spenaten. Låt sjuda 4-5 minuter. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Lägg i räkorna och värm soppan men låt den inte koka.
Häll upp soppan i en soppterrin eller i varma tallrikar och strö över hackad dill.
Källa: Godare Mat