Julbord
OK, jag ger mig, ett litet jultema ändå...
Med ena foten i Danmark faller det sig naturligt att börja med ett tillbehör som hör hemma på danska julbord, men som också kan serveras hela året till exempel till en god grytstek. Mer juliga recept finns på Godare Mat...
Dansk rödkål
Ingredienser:
1 rödkålshuvud, 1-1 1/2 kg
1/2 liter konc svartvinbärssaft
1/2 tsk ättika
Tillagning:
Avlägsna eventuella dåliga bladkanter på rödkålshuvudet.
Strimla kålen fint. Använd inte rotstocken, utan bara själva bladen.
Lägg den strimlade kålen i en gryta och tillsätt koncentrerad svartvinbärssaft och ättika.
Koka upp och låt koka på medelhög värme tills all kål är jämnfärgad och genommjuk. Rör om då och då.
Rödkål är tradition på danska julbord, men passar utmärkt till alla sorters kött och fågel.
Källa: Godare Mat
Med ena foten i Danmark faller det sig naturligt att börja med ett tillbehör som hör hemma på danska julbord, men som också kan serveras hela året till exempel till en god grytstek. Mer juliga recept finns på Godare Mat...

Ingredienser:
1 rödkålshuvud, 1-1 1/2 kg
1/2 liter konc svartvinbärssaft
1/2 tsk ättika
Tillagning:
Avlägsna eventuella dåliga bladkanter på rödkålshuvudet.
Strimla kålen fint. Använd inte rotstocken, utan bara själva bladen.
Lägg den strimlade kålen i en gryta och tillsätt koncentrerad svartvinbärssaft och ättika.
Koka upp och låt koka på medelhög värme tills all kål är jämnfärgad och genommjuk. Rör om då och då.
Rödkål är tradition på danska julbord, men passar utmärkt till alla sorters kött och fågel.
Källa: Godare Mat
Kommentarer
Postat av: Lina
Hej, Har du haft en bra helg? Kram
Fin blogg =)
Trackback