4% om dagen...
Har du varit på besök än på den procentuellt snabbast växande mat-sajten, Godare Mat? Om inte är det dags, medlemsantalet ökar med hela 4% varje dag...
Bland de populäraste recepten där just nu är 3 pasta-rätter med olika färg, ett för varje färg i den italienska flaggan, nedan den vita som får även den mest kräsne tonåring att uppskatta lax...
Italian White
Ingredienser 4 portioner:
400 g penne rigate
4 bitar laxfilé à 125 g
salt
vitpeppar
Sås:
2-3 svartrötter, ca 200 g
1 bit rotselleri, ca 250 g
200 g färska champinjoner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
2 dl fiskbuljong
3 dl grädde
3 tsk potatismjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
1 kruka färsk basilika
Tillagning:
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Ansa champinjonerna och ta bort stammarna. Skär hattarna i tunna skivor.
Skala löken och hacka den fint. Skala vitlöken och skär den i tunna skivor.
Ansa och skala rotselleri och svartrötter. Riv dem sedan grovt.
Fräs lök, vitlök, rotselleri och svartrötter i olivolja i en stekpanna så de blir mjuka utan att ta färg.
Tillsätt champinjon, vin och fiskbuljong och låt sjuda 5 minuter under lock.
Dofta salt och vitpeppar över laxen. Lägg den över grönsakerna i pannan och låt sjuda med under lock 5-10 minuter tills den är genomlagad.
Ta upp laxen och lägg upp på tallrikar.
Tillsätt grädde, salt och vitpeppar och rör om. Tillsätt potatismjölet utrört i lite vatten under omrörning.
Hacka basilikan fint, spara några toppar till garnering. Tillsätt basilikan till såsen och smaka eventuellt av med mer salt och vitpeppar, häll sedan såsen över pastan och blanda runt.
Lägg upp pastan med såsen på tallrikarna med laxen. Garnera med färsk basilika.
Källa: Godare Mat
Bland de populäraste recepten där just nu är 3 pasta-rätter med olika färg, ett för varje färg i den italienska flaggan, nedan den vita som får även den mest kräsne tonåring att uppskatta lax...

Ingredienser 4 portioner:
400 g penne rigate
4 bitar laxfilé à 125 g
salt
vitpeppar
Sås:
2-3 svartrötter, ca 200 g
1 bit rotselleri, ca 250 g
200 g färska champinjoner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
2 dl fiskbuljong
3 dl grädde
3 tsk potatismjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
1 kruka färsk basilika
Tillagning:
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Ansa champinjonerna och ta bort stammarna. Skär hattarna i tunna skivor.
Skala löken och hacka den fint. Skala vitlöken och skär den i tunna skivor.
Ansa och skala rotselleri och svartrötter. Riv dem sedan grovt.
Fräs lök, vitlök, rotselleri och svartrötter i olivolja i en stekpanna så de blir mjuka utan att ta färg.
Tillsätt champinjon, vin och fiskbuljong och låt sjuda 5 minuter under lock.
Dofta salt och vitpeppar över laxen. Lägg den över grönsakerna i pannan och låt sjuda med under lock 5-10 minuter tills den är genomlagad.
Ta upp laxen och lägg upp på tallrikar.
Tillsätt grädde, salt och vitpeppar och rör om. Tillsätt potatismjölet utrört i lite vatten under omrörning.
Hacka basilikan fint, spara några toppar till garnering. Tillsätt basilikan till såsen och smaka eventuellt av med mer salt och vitpeppar, häll sedan såsen över pastan och blanda runt.
Lägg upp pastan med såsen på tallrikarna med laxen. Garnera med färsk basilika.
Källa: Godare Mat
Kommentarer
Trackback