Easy as pie

Lite försenat på grund av nätverksproblem fortsätter jag nu med det temat som påbörjades igår med en vegetariskt paj. Många fler både pajer och vegetariska rätter hittar du på Godare Mat...
 
Champinjon- och tomatpaj
 
Ingredienser 6-8 portioner:
 
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten
 
Fyllning:
2-3 tomater (ca 250 g)
6 färska champinjoner (ca 200 g)
1 kruka färsk basilika
 
Äggstanning:
4 ägg
1 1/2 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1 tsk cayennepeppar
 
Tillagning:
 
Finfördela smöret i mjölet och tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
 
Tryck ut degen i en pajform med hög kant, ca 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt stå kallt ca 30 min.
 
Sätt ugnen på 200º.
 
Förgrädda pajskalet 10-15 min.
 
Skiva tomaterna tunt. Ansa champinjonerna och ta bort stammar och skinn. Skiva champinjonerna tunt. Hacka basilikan fint.
 
Varva tomat, champinjon och basilika i pajskalet.
 
Vispa samman ägg, mjölk, salt, vitpeppar och cayennepeppar. Häll äggstanningen över fyllningen.
 
Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 minuter tills äggstanningen stelnat.
 
Låt pajen svalna något innan den serveras.
 
Källa: Godare Mat
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0