I all enkelhet

Lördag morgon och kylskåpet har inventerats, dagens lunch är avgjord. Många fler läckra recept med falukorv finns där det här receptet är hämtat, Godare Mat...
 
Falu-sallad
 
Ingredienser 6-8 portioner:
 
600 g kokt kall potatis
800 g Falukorv
1 pkt bacon, 140 g
1 röd paprika
3-4 fasta tomater
1/2 gurka
1-2 gula lökar
1/2 huvud kinakål
1/2 kruka färsk persilja
 
Tillagning:
 
Skär potatisen i tärningar, cirka 1,5-2 cm stora, och lägg dem i en stor skål.
 
Skär Falukorven i tärningar i samma storlek som potatisen. Skär baconen i centimeterstora bitar. Stek falukorv och bacon i olja på medelhög värme och blanda sedan ner dem med potatisen. Försök att undvika att få med alltför mycket av fettet från stekningen.
 
Skär paprika, tomat och gurka i små tärningar. Finhacka löken och persiljan. Strimla kinakålen fint. Blanda ner allt tillsammans i skålen.
 
Servera med ett syrligt fullkornsbröd och ost, eventuellt också en god dressing.
 
Källa: Godare Mat
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0