Minty Fresh

Fortsättning följer brukar det ju heta och så är fallet här också. Helgens tema med fikabröd fortsätter med choklad, mint och mandel i en läcker kombination. Receptet är givetvis hämtat från Godare Mat...
 
Mintchokladkaka
 
Ingredienser 1 kaka:
 
200 g mörk choklad med mint
100 g margarin eller smör
2 dl socker
4 ägg
100 g flagad mandel
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
 
Tillagning:
 
Sätt ugnen på 175º.
 
Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Rör sedan ner ett ägg i taget.
 
Smält chokladen över vattenbad och rör sedan ner den i smeten.
 
Rör sedan ner flagad mandel i smeten.
 
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smeten.
 
Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Kakan ska inte vara helt torr inuti.
 
Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.
 
Källa: Godare Mat

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0