Minty Fresh
Fortsättning följer brukar det ju heta och så är fallet här också. Helgens tema med fikabröd fortsätter med choklad, mint och mandel i en läcker kombination. Receptet är givetvis hämtat från Godare Mat...
Mintchokladkaka
Ingredienser 1 kaka:
200 g mörk choklad med mint
100 g margarin eller smör
2 dl socker
4 ägg
100 g flagad mandel
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Tillagning:
Sätt ugnen på 175º.
Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Rör sedan ner ett ägg i taget.
Smält chokladen över vattenbad och rör sedan ner den i smeten.
Rör sedan ner flagad mandel i smeten.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Kakan ska inte vara helt torr inuti.
Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.
Källa: Godare Mat
Mintchokladkaka
Ingredienser 1 kaka:
200 g mörk choklad med mint
100 g margarin eller smör
2 dl socker
4 ägg
100 g flagad mandel
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Tillagning:
Sätt ugnen på 175º.
Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Rör sedan ner ett ägg i taget.
Smält chokladen över vattenbad och rör sedan ner den i smeten.
Rör sedan ner flagad mandel i smeten.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Kakan ska inte vara helt torr inuti.
Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.
Källa: Godare Mat
Kommentarer
Trackback