Mumma
Ett sista kaffebröd nu, innan det är dags att byta tema igen. Den här gången variation på en närmast klassisk kaka, hämtad från Godare Mat...
Tobbes kardemummakaka
Ingredienser 1 kaka:
50 g smör eller margarin
1 dl mjölk
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl brun farin strö
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3-4 tsk malen kardemumma
1 tsk vaniljsocker
Tillagning:
Sätt ugnen på 175°. Kläm fast ett bakplåtspapper med bottnen i en springform. Smörj och bröa formen.
Smält matfettet och häll i mjölken.
Vispa ägg, socker och farin pösigt. Tillsätt den varma mjölken med fettet.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner det i smeten. Häll smeten i formen.
Grädda genast i nedre delen av i cirka 35-40 minuter. Prova med sticka.
Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.
Källa: Godare Mat

Ingredienser 1 kaka:
50 g smör eller margarin
1 dl mjölk
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl brun farin strö
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3-4 tsk malen kardemumma
1 tsk vaniljsocker
Tillagning:
Sätt ugnen på 175°. Kläm fast ett bakplåtspapper med bottnen i en springform. Smörj och bröa formen.
Smält matfettet och häll i mjölken.
Vispa ägg, socker och farin pösigt. Tillsätt den varma mjölken med fettet.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner det i smeten. Häll smeten i formen.
Grädda genast i nedre delen av i cirka 35-40 minuter. Prova med sticka.
Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.
Källa: Godare Mat
Kommentarer
Trackback