Sockersött

Varje tandläkares mardröm? Förmodligen, men gott är det och det hör hemma på varje kakfat i vårt avlånga land. Mer gott finns hos Godare Mat...
 
Ingefärsmaränger
 
Ingredienser 20-30 st:
 
4 äggvitor
3 dl socker
2-3 tsk malen ingefära
 
Tillagning:
 
Sätt ugnen på 125°.
 
Häll äggvitor, socker och ingefära i en skål, gärna av metall.
 
Sätt den över en kastrull med sjudande vatten och vispa med elvisp 5-10 minuter.
 
Ta skålen från värmen och vispa smeten sval och tjock.
 
Lägg smeten i klickar eller spritsa ut den på en plåt med bakplåtspapper.
 
Grädda mitt i ugnen tills kakorna släpper pappret, små maränger cirka 30-40 minuter, stora cirka 60 minuter.
 
Källa: Godare Mat
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0