Sockersött
Varje tandläkares mardröm? Förmodligen, men gott är det och det hör hemma på varje kakfat i vårt avlånga land. Mer gott finns hos Godare Mat...
Ingefärsmaränger
Ingredienser 20-30 st:
4 äggvitor
3 dl socker
2-3 tsk malen ingefära
Tillagning:
Sätt ugnen på 125°.
Häll äggvitor, socker och ingefära i en skål, gärna av metall.
Sätt den över en kastrull med sjudande vatten och vispa med elvisp 5-10 minuter.
Ta skålen från värmen och vispa smeten sval och tjock.
Lägg smeten i klickar eller spritsa ut den på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen tills kakorna släpper pappret, små maränger cirka 30-40 minuter, stora cirka 60 minuter.
Källa: Godare Mat

Ingredienser 20-30 st:
4 äggvitor
3 dl socker
2-3 tsk malen ingefära
Tillagning:
Sätt ugnen på 125°.
Häll äggvitor, socker och ingefära i en skål, gärna av metall.
Sätt den över en kastrull med sjudande vatten och vispa med elvisp 5-10 minuter.
Ta skålen från värmen och vispa smeten sval och tjock.
Lägg smeten i klickar eller spritsa ut den på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen tills kakorna släpper pappret, små maränger cirka 30-40 minuter, stora cirka 60 minuter.
Källa: Godare Mat
Kommentarer
Trackback