Touch of China
Vem har sagt att falukorv måste lagas till på svenskt vis? Varför inte göra en kinesisk variant med sötsur sås? Receptet är givetvis hämtat från Godare Mat...
Sötsur falugryta
Ingredienser 4-6 portioner:
700 g falukorv
3-4 morötter
2 gröna chili
3 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
4 dl hönsbuljong
1 dl tomatketchup
2 tsk rödvinsvinäger
2 tsk torkad basilika
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
4-5 tsk maizena
Tillagning:
Skär falukorven i 1/2 cm tjocka skivor som sedan skärs i 1/2 cm breda stavar.
Dela chilifrukterna på längden och skrapa ur kärnorna. Strimla dem sedan tunt.
Skala vitlöksklyftorna och skiva dem sedan tunt.
Skala morötterna och riv dem grovt. Hacka dem sedan fint.
Hetta upp olivoljan i en gjutjärnsgryta. Fräs chili, vitlök och morot någon minut under omrörning så de blir mjuka utan att ta färg.
Tillsätt falukorven och fräs ytterligare några minuter under omrörning.
Tillsätt hönsbuljong, tomatketchup, rödvinsvinäger, basilika, salt och vitpeppar. Rör om och låt sjuda 10 minuter under lock.
Rör ut maizena-mjölet i lite kallt vatten och tillsätt det under omrörning. Låt grytan koka upp och tag den sedan från värmen.
Servera med kokt ris.
Källa: Godare Mat

Ingredienser 4-6 portioner:
700 g falukorv
3-4 morötter
2 gröna chili
3 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
4 dl hönsbuljong
1 dl tomatketchup
2 tsk rödvinsvinäger
2 tsk torkad basilika
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
4-5 tsk maizena
Tillagning:
Skär falukorven i 1/2 cm tjocka skivor som sedan skärs i 1/2 cm breda stavar.
Dela chilifrukterna på längden och skrapa ur kärnorna. Strimla dem sedan tunt.
Skala vitlöksklyftorna och skiva dem sedan tunt.
Skala morötterna och riv dem grovt. Hacka dem sedan fint.
Hetta upp olivoljan i en gjutjärnsgryta. Fräs chili, vitlök och morot någon minut under omrörning så de blir mjuka utan att ta färg.
Tillsätt falukorven och fräs ytterligare några minuter under omrörning.
Tillsätt hönsbuljong, tomatketchup, rödvinsvinäger, basilika, salt och vitpeppar. Rör om och låt sjuda 10 minuter under lock.
Rör ut maizena-mjölet i lite kallt vatten och tillsätt det under omrörning. Låt grytan koka upp och tag den sedan från värmen.
Servera med kokt ris.
Källa: Godare Mat
Kommentarer
Trackback