Enkelt och gott

Jag struntar totalt i traditionen. Vem tusan orkar stå i köket i en halv evighet en söndag för att laga till stekar och desserter och gud vet vad?
 
Så länge det är gott får det gärna vara enkelt. Det här receptet hittades på Godare Mat...
 
Enkel falugryta
 
Ingredienser 6-8 portioner:
 
1 kg fast potatis, tex Asterix
1 kg falukorv
1 purjolök
2 köttbuljongtärningar
2 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
1 1/2 - 2 liter vatten
 
Tillagning:
 
Skala potatisen. Skär potatis och falukorv i 1/2-centimeter tjocka skivor och lägg i en gryta.
 
Ansa och skölj purjolöken ordentligt så att inga jordrester finns kvar. Skär den i 1/2-centimeter tjock skivor och lägg i grytan.
 
Tillsätt vatten, timjan, buljongtärningar, salt och peppar. Tillsätt så mycket vatten att det bara precis täcker. Koka upp och låt sjuda tills potatisen är genomkokt, cirka 10 minuter. Prova med sticka.
 
Servera med ett mustigt fullkornsbröd och en god ost.
 
Källa: Godare Mat
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0