Färdigbantat...
Så, nu får det vara färdigbantat för den här veckan. Nu har en riktigt god paj förtjänats...
Givetvis hittas pajen hos Godare Mat...
Apelsinchokladpaj
Ingredienser 8-10 portioner:
Pajdeg:
100 g smör
4 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
150 g ljus choklad med apelsin
2 äggulor
2 äggvitor
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk potatismjöl
1 dl vispgrädde
Garnering:
2 dl vispgrädde
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
Tillagning:
Sätt ugnen på 150º.
Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt.
Blanda ihop alla ingredienserna till en deg, ju mindre man knådar degen desto mörare blir kakorna.
Tryck ut degen lagom tjockt i en pajform. Tillse att det inte blir för tjockt i skarven mellan botten och kant.
Smält chokladen över vattenbad. Tag av från värmen och rör ner äggulorna en i taget.
Vispa äggvitorna med socker, vaniljsocker och potatismjöl till ett hårt skum. Vänd ner äggviteskummet i chokladsmeten.
Vispa grädden hårt och vänd ner den i smeten. Bred ut fyllningen över hela bottnen.
Grädda i cirka 30-40 minuter i mitten av ugnen.
Låt kallna innan pajen garneras.
Vispa grädde, strösocker och vaniljsocker hårt. Spritsa över pajen och servera.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Fler läckra pajer hittar du i Lilla Pajboken...

Givetvis hittas pajen hos Godare Mat...

Ingredienser 8-10 portioner:
Pajdeg:
100 g smör
4 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
150 g ljus choklad med apelsin
2 äggulor
2 äggvitor
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk potatismjöl
1 dl vispgrädde
Garnering:
2 dl vispgrädde
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
Tillagning:
Sätt ugnen på 150º.
Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt.
Blanda ihop alla ingredienserna till en deg, ju mindre man knådar degen desto mörare blir kakorna.
Tryck ut degen lagom tjockt i en pajform. Tillse att det inte blir för tjockt i skarven mellan botten och kant.
Smält chokladen över vattenbad. Tag av från värmen och rör ner äggulorna en i taget.
Vispa äggvitorna med socker, vaniljsocker och potatismjöl till ett hårt skum. Vänd ner äggviteskummet i chokladsmeten.
Vispa grädden hårt och vänd ner den i smeten. Bred ut fyllningen över hela bottnen.
Grädda i cirka 30-40 minuter i mitten av ugnen.
Låt kallna innan pajen garneras.
Vispa grädde, strösocker och vaniljsocker hårt. Spritsa över pajen och servera.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Fler läckra pajer hittar du i Lilla Pajboken...

Kommentarer
Trackback