Hela skillnaden

Det har väl inte gått någon förbi att det är tillbehören som ger måltiden guldkant? Problemet med tillbehören är att de inte alltid är så nyttiga. I den kommande diet-studien ingår ett flertal tillbehör i menyn som är både goda och nyttiga...
 
Läs mer om studien
 
Ett par exempel på mindre onyttiga tillbehör...
 
Bönsalsa
 
Ingredienser:
 
3 dl kokta vita bönor
2 röda paprikor
3 vitlöksklyftor
4 tomater
1-2 tsk sambal oelek
1/2 dl solroskärnor
salt
 
Tillagning:
 
Blötlägg och koka bönorna enligt paketets anvisningar.
 
Rosta paprikorna i ugn vid 250-275° tills större delen av deras "skinn" svartnat. Det tar normalt 20-30 minuter.
 
Lägg parikorna en papperspåse, förslut och låt ligga en kvart. Skala bort det svarta skinnet och avlägsna kärnorna.
 
Skär tomaterna i mindre bitar. Skala vitlöksklyftorna.
 
Kör bönorna i mixer eller matberedare tills de är helt mosade.
 
Tillsätt paprikor, vitlöksklyftor, tomater och solroskärnor och kör 30-45 sekunder.
 
Tillsätt sambal oelek och smaka av med salt. Om salsan blir för fast tillsätt lite vatten.
 
Salsan kan sparas i kylskåp upp till en vecka.
 
Källa: GodareMat.se
 
Senapsbönor
 
Ingredienser:
 
3 dl kokta vita bönor
4 msk dijonsenap
1 msk honung
1 msk äppelcidervinäger
1 dl linfröolja
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
 
Tillagning:
 
Blötlägg och koka bönorna enligt paketets anvisningar.
 
Vispa samman senap, honung, vinäger, salt och peppar.
 
Tillsätt oljan i en smal stråle under vispning.
 
Blanda i bönorna och låt stå kallt en stund före servering.
 
Servera som tillbehör till kyckling- eller rotfruktsrätter.
 
Källa: GodareMat.se
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0