Morgonmål

Att sammanställa en komplett diet för viktkontroll är ingen lätt sak, det är ett som är säkert. Det räcker inte med några middagsrätter, utan det behövs recept för dagens alla mål.
 
Frukosten är nog det mål som är svårast. Det krävs något som kan ersätta alla dessa ostar, skinkor, marmelader och allt annat skräp man lägger på sina smörgåsar.
 
Läs mer om GM-Dieten på Godare Mat
 
Här kommer ett pålägg som är både gott och nyttigt. Det innehåller Omega 3, fleromättade fetter och protein, men saknar helt eller delvis transfetter, mättade fetter och kolhydrater. Dessutom innehåller det ett protein som hämmar upptaget av kolhydrater.
 
Bean Spread
 
Ingredienser:
 
Bas:
3 äggulor
1/2 msk äppelcidervinäger
1 krm salt
1/2 krm vitpeppar
2 tsk dijonsenap
2 dl linfröolja
2 dl kokta vita bönor
 
Tonfisk och purjolök:
1 liten purjolök
1 brk tonfisk i vatten
 
Kyckling och röd lök:
1 grillad kycklingfilé
malen ingefära
salt
1 röd lök
 
Lök och persilja:
1 gul lök
1 kruka färsk persilja
 
Tillagning:
 
Blötlägg och koka bönorna enligt paketets anvisningar.
 
Tillse att alla ingredienser (utom bönorna) och redskap har samma temperatur, annars finns det risk att basen skär sig under tillredningen. Enklast är att helt enkelt ställa allt i kylskåpet en timma innan du ska göra basen.
 
Blanda äggulor, senap och vinäger.
 
Tillsätt olja droppvis under konstant vispning. Smaka av med salt och peppar.
 
Mosa de kokta bönorna ordentligt så att de blir en puré. De kan eventuellt köras med en stavmixer i en skål.
 
Blanda bönpurén med resten av basen. Tillred och tillsätt den smak du vill ha.
 
Förvara i kylskåp. Använd bean spread som ersättning för smör eller margaring och pålägg på dina smörgåsar.
 
Basen utan smaksättning är i princip en majonnäs och kan användas som sådan.
 
Förslag på smaksättning:
 
Nedan är bara några få förslag. Du kan smaksätta din bean spread med nästan vad som helst. Kom ihåg att det ska vara magert och helst fiberrikt och inga mjölkprodukter eller ingredienser med snabba kolhydrater eller socker.
 
Tonfisk och purjolök:
 
Ansa och skölj purjolöken noga. Hacka den fint.
 
Låt tonfisken rinna av ordentligt i en sil.
 
Blanda ner tonfisk och purjolök i basen.
 
Kyckling och röd lök:
 
Dofta salt och ingefära över kycklingfilén. Grilla den i ugn på 200º tills den är genomstekt, cirka 45 minuter. Vänd den några gånger under grillningen.
 
Låt kycklingfilén svalna och skär den sedan i riktigt små bitar.
 
Ansa löken och hacka den fint.
 
Blanda ner kyckling och lök i basen.
 
Lök och persilja:
 
Ansa och hacka löken fint. Klipp persiljan fint i ett glas.
 
Blanda ner lök och persilja i basen.
 
Läs mer om GM-Dieten på Godare Mat
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0