Nytt imorgon
Så blir det onsdag igen och dags för ett nytt Matbrevet. Varje onsdag vid middagstid skickas det gratis Matbrevet ut till alla prenumeranter fullt med recept, fakta och tips...
Bonustemat i morgondagens upplaga är cookies...
Prenumerera gratis
Orange ChocoChip Cookies
Ugnstemperatur: 175°
Ingredienser 40-50 st:
225 g smör
2 3/4 dl farinsocker
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
1-2 tsk vaniljsocker
7-8 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
3-4 dl finhackade romerska bågar
Tillagning:
Värm ugnen till 175°. Smöra en plåt eller täck den med bakplåtspapper.
Arbeta samman smör, farin- och strösocker. Tillsätt ägg och vaniljsocker och vispa tills allt är vitt och pösigt.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ihop med smörblandningen samt chokladen.
Rulla ut degen till avlånga rullar och skär skivor av degen, cirka 1/2 cm tjocka.
Grädda i 12-15 minuter.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Bonustemat i morgondagens upplaga är cookies...
Prenumerera gratis
Orange ChocoChip Cookies
Ugnstemperatur: 175°
Ingredienser 40-50 st:
225 g smör
2 3/4 dl farinsocker
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
1-2 tsk vaniljsocker
7-8 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
3-4 dl finhackade romerska bågar
Tillagning:
Värm ugnen till 175°. Smöra en plåt eller täck den med bakplåtspapper.
Arbeta samman smör, farin- och strösocker. Tillsätt ägg och vaniljsocker och vispa tills allt är vitt och pösigt.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ihop med smörblandningen samt chokladen.
Rulla ut degen till avlånga rullar och skär skivor av degen, cirka 1/2 cm tjocka.
Grädda i 12-15 minuter.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Kommentarer
Trackback