Röd lördag
Största problemet varje helg tycks vara vad som ska lagas till middag. Snacka om i-landsproblem...
Bestämde mig dock för italienskt, det här är riktigt förbaskat gott...
Italian Red
Ingredienser 4 portioner:
4 port fettuccine med tomat
4 kycklingfiléer (ca 1 kg)
malen ingefära
salt
Sås:
1 kg tomat
4 dl hönsbuljong
2 röda paprikor
2 röda chili
2 röda lökar
3 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
2 tsk potatismjöl
1 kruka färsk basilika
Tillagning:
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Dofta salt och ingefära över kycklingfiléerna. Grilla dem i ugn på 200º tills de är genomstekta, cirka 45 minuter. Vänd dem några gånger under grillningen.
Dela tomaterna i klyftor och filea dem, det vill säga avlägsna skinn och kärnor så att bara fruktköttet är kvar.
Lägg tomatfiléerna och buljongen i en gryta och låt sjuda under lock i cirka 20 minuter tills tomaterna är sönderkokta.
Ansa paprikorna och skär dem i små tärningar. Ansa chilin och strimla den fint. Skala löken och hacka den fint.
Fräs paprika, chili och lök i olivolja i en stekpanna så de blir mjuka utan att ta färg.
Tillsätt paprika, chili och lök till grytan. Ansa vitlöken och pressa den över grytan. Rör om och låt sjuda i 10 minuter.
Finhacka basilikan. Spara några toppar till garnering.
Rör ut potatismjölet i lite vatten. Rör ner i såsen under omrörning.
Ta såsen från värmen, rör ner basilikan och blanda med den kokta pastan.
Lägg upp en kycklingfilé på varje tallrik. Lägg upp pastan. Garnera med färsk basilika.
Källa: Godare Mat
Samtidigt vill jag passa på att tipsa om 1 Stop Store som just nu har tok-sänkt sina priser. 1 Stop Store hittar du här...
Bestämde mig dock för italienskt, det här är riktigt förbaskat gott...

Ingredienser 4 portioner:
4 port fettuccine med tomat
4 kycklingfiléer (ca 1 kg)
malen ingefära
salt
Sås:
1 kg tomat
4 dl hönsbuljong
2 röda paprikor
2 röda chili
2 röda lökar
3 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
2 tsk potatismjöl
1 kruka färsk basilika
Tillagning:
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Dofta salt och ingefära över kycklingfiléerna. Grilla dem i ugn på 200º tills de är genomstekta, cirka 45 minuter. Vänd dem några gånger under grillningen.
Dela tomaterna i klyftor och filea dem, det vill säga avlägsna skinn och kärnor så att bara fruktköttet är kvar.
Lägg tomatfiléerna och buljongen i en gryta och låt sjuda under lock i cirka 20 minuter tills tomaterna är sönderkokta.
Ansa paprikorna och skär dem i små tärningar. Ansa chilin och strimla den fint. Skala löken och hacka den fint.
Fräs paprika, chili och lök i olivolja i en stekpanna så de blir mjuka utan att ta färg.
Tillsätt paprika, chili och lök till grytan. Ansa vitlöken och pressa den över grytan. Rör om och låt sjuda i 10 minuter.
Finhacka basilikan. Spara några toppar till garnering.
Rör ut potatismjölet i lite vatten. Rör ner i såsen under omrörning.
Ta såsen från värmen, rör ner basilikan och blanda med den kokta pastan.
Lägg upp en kycklingfilé på varje tallrik. Lägg upp pastan. Garnera med färsk basilika.
Källa: Godare Mat
Samtidigt vill jag passa på att tipsa om 1 Stop Store som just nu har tok-sänkt sina priser. 1 Stop Store hittar du här...
Kommentarer
Trackback