Välmående
Att sammanställa en diet som passar allas smak är ingen lätt sak. De flesta vill dessutom att maten smakar precis som den brukar. En vanlig orsak till att man inte fullföljer en diet är på grund av att det är för mycket smaker man inte känner igen.
Godare Mat har i sin diet för avsikt att ändra detta. Recepten har utgångspunkt i rätter och smaker de flesta känner igen och har ändrats till att bli mer hälsosamma.
Läs mer om diet-studien
En vanlig svensk rätt är pytt-i-panna, men hur bra är den egentligen? Potatisen innehåller mycket snabba kolhydrater. GM-Dietens Veggie-pytt innehåller till exempel ingen potatis och är ändå riktigt god.
Veggie-pytt med zucchini
Ingredienser 4-6 portioner:
700 g kålrot eller gulbeta
2-3 morötter
200 g rotselleri
1 gul lök
1 röd lök
1 grön paprika
1 gul paprika
1 röd paprika
1 zucchini
olivolja
salt
vitpeppar
Tillagning:
Skala och ansa rotfrukterna, skär dem sedan i tärningar 1/2 - 1 cm stora.
Koka rotfrukterna i lättsaltat vatten tills de är nästan klara. Prova med sticka.
Slå av vattnet och låt rotfrukterna svalna.
Ansa lökarna och hacka dem fint. Ansa paprikorna och skär dem i tärningar 1/2 - 1 cm stora.
Fräs lök och paprika i olivolja i stekpanna utan att de får färg.
Tillsätt rotfrukterna och eventuellt lite mer olja och fräs allt så det blir genomvarmt. Vänd under stekningen kontinuerligt så allt blandas väl.
Smaka av med salt och vitpeppar.
Skär zucchinin i lagom tjocka skivor, cirka 1/2 cm. Dofta salt och vitpeppar över skivorna och pensla dem med olivolja.
Grilla zucchini-skivorna precis före servering.
Servera pytten med de grillade zucchini-skivorna och ett syrligt fullkornsbröd. Gott till pytten är också stekta ägg och/eller inlagda rödbetor.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Godare Mat har i sin diet för avsikt att ändra detta. Recepten har utgångspunkt i rätter och smaker de flesta känner igen och har ändrats till att bli mer hälsosamma.
Läs mer om diet-studien
En vanlig svensk rätt är pytt-i-panna, men hur bra är den egentligen? Potatisen innehåller mycket snabba kolhydrater. GM-Dietens Veggie-pytt innehåller till exempel ingen potatis och är ändå riktigt god.

Ingredienser 4-6 portioner:
700 g kålrot eller gulbeta
2-3 morötter
200 g rotselleri
1 gul lök
1 röd lök
1 grön paprika
1 gul paprika
1 röd paprika
1 zucchini
olivolja
salt
vitpeppar
Tillagning:
Skala och ansa rotfrukterna, skär dem sedan i tärningar 1/2 - 1 cm stora.
Koka rotfrukterna i lättsaltat vatten tills de är nästan klara. Prova med sticka.
Slå av vattnet och låt rotfrukterna svalna.
Ansa lökarna och hacka dem fint. Ansa paprikorna och skär dem i tärningar 1/2 - 1 cm stora.
Fräs lök och paprika i olivolja i stekpanna utan att de får färg.
Tillsätt rotfrukterna och eventuellt lite mer olja och fräs allt så det blir genomvarmt. Vänd under stekningen kontinuerligt så allt blandas väl.
Smaka av med salt och vitpeppar.
Skär zucchinin i lagom tjocka skivor, cirka 1/2 cm. Dofta salt och vitpeppar över skivorna och pensla dem med olivolja.
Grilla zucchini-skivorna precis före servering.
Servera pytten med de grillade zucchini-skivorna och ett syrligt fullkornsbröd. Gott till pytten är också stekta ägg och/eller inlagda rödbetor.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Kommentarer
Trackback