Bättre och bättre

En efter en läggs nya och bättre funktioner till för medlemmar på Godare Mat. Nu är recept-databasen sökbar för alla, även för gratis medlemmar...
 
Tidigare i veckan blev Godare Mat också interaktivt med bland annat medlemschat och medlemsforum...
 
Godare Mat är inte bara en kokbok, det är också en portal och en community. Enda "kravet" för att du ska få tillgång till medlemssidorna är att du blir gratis medlem och vill du ha mer funktioner och tjänster är det bara att uppgradera, det är billigt...
 
Ett exempel på vad du kan hitta i recept-databasen...
 
Skinkrullar med purjolök
 
Ingredienser 4 portioner:
 
4 purjolökar
30 g smör el margarin
1 1/2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 msk tomatpuré
salt
vitpeppar
1 msk senap
4 stora skivor skinka
1 msk smör eller margarin
 
Tillagning:
 
Ansa och skölj purjolökarna. Skär bort de grövre gröna delarna.
 
Koka purjolökarna i lättsaltat vatten (2 tsk salt/liter vatten) ca 15 min. Låt dem rinna av, men tag vara på spadet.
 
Smält matfettet i en kastrull, rör ner mjölet och späd med ca 1 dl av purjospadet och mjölken. Smaksätt med tomatpuré, salt och peppar.
 
Bred ett tunt lager senap på skinkskivorna och rulla dem kring purjolökarna. Lägg dem på smort, ugnssäkert fat.
 
Häll över såsen och lägg på några små klickar smör eller margarin. Gratinera vid 175° ca 20 min.
 
Godare Mat med Matbrevet

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0