Chicken

Det blir kyckling till middag idag, receptet fanns på Godare Mat...
 
Gräddig purjokyckling med basilika
 
Ingredienser 4-5 portioner:
 
1 kg kycklingfilé
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
1-2 purjolökar
5 dl grädde
1 kruka basilika
3 vitlöksklyftor
1 kycklingbuljongtärning
 
Tillagning:
 
Strimla kycklingen och bryn den i olivolja i en stekpanna. Salta och peppra. Låt rinna av på hushållsspapper.
 
Ansa och skölj purjolöken väl. Strimla den fint och fräs i stekpannan.
 
Finhacka basilikan. Rör ner basilikan och grädden. Pressa vitlöken över och rör om. Lägg i buljongtärningen och låt sjuda någon minut under omrörning så den löser upp sig.
 
Lägg ner kycklingen i såsen och låt sjuda i 10 minuter.
 
Servera med ris och ett gott bröd.
 
Källa: Godare Mat med Matbrevet

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0