Chicken
Det blir kyckling till middag idag, receptet fanns på Godare Mat...
Gräddig purjokyckling med basilika
Ingredienser 4-5 portioner:
1 kg kycklingfilé
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
1-2 purjolökar
5 dl grädde
1 kruka basilika
3 vitlöksklyftor
1 kycklingbuljongtärning
Tillagning:
Strimla kycklingen och bryn den i olivolja i en stekpanna. Salta och peppra. Låt rinna av på hushållsspapper.
Ansa och skölj purjolöken väl. Strimla den fint och fräs i stekpannan.
Finhacka basilikan. Rör ner basilikan och grädden. Pressa vitlöken över och rör om. Lägg i buljongtärningen och låt sjuda någon minut under omrörning så den löser upp sig.
Lägg ner kycklingen i såsen och låt sjuda i 10 minuter.
Servera med ris och ett gott bröd.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Gräddig purjokyckling med basilika
Ingredienser 4-5 portioner:
1 kg kycklingfilé
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
1-2 purjolökar
5 dl grädde
1 kruka basilika
3 vitlöksklyftor
1 kycklingbuljongtärning
Tillagning:
Strimla kycklingen och bryn den i olivolja i en stekpanna. Salta och peppra. Låt rinna av på hushållsspapper.
Ansa och skölj purjolöken väl. Strimla den fint och fräs i stekpannan.
Finhacka basilikan. Rör ner basilikan och grädden. Pressa vitlöken över och rör om. Lägg i buljongtärningen och låt sjuda någon minut under omrörning så den löser upp sig.
Lägg ner kycklingen i såsen och låt sjuda i 10 minuter.
Servera med ris och ett gott bröd.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Kommentarer
Trackback