Fina fisken

En poäng Godare Mat vill bevisa är att det går att göra enkel vardagsmat som smakar riktigt gott och lyxigt. De flesta av de recept som just nu tas fram i provköket görs tillgängliga för gratismedlemmar på Godare Mat.
 
Låt oss idag bjuda på en härlig och enkel fiskgratäng.
 
Fiskgratäng med dill och citron
 
Ingredienser 4-5 portioner:
 
4-5 portioner potatismos (ca 1 liter)
2 ägg
600 fiskfilé, (pangasius, alaska pollock eller liknande)
salt
vitpeppar
 
Sås:
50 smör
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 kruka färsk dill
saften av 1 citron
salt
vitpeppar
 
Tillagning:
 
Blanda potatismoset med äggen. Spritsa längs med kanten av en smord ugnssäker form. Blir det mos över bred den över bottnen av formen.
 
Salta och peppra fiskfiléerna och lägg dem i formen.
 
Smält smöret och rör ut vetemjölet i det. Tillsätt mjölken och koka upp. Låt sjuda någon minut så såsen tjocknar.
 
Finhacka dillen och pressa citronen. Tillsätt dill och citronsaft till såsen. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken i formen.
 
Gratinera mitt i ugnen vid 200° i cirka 40 minuter.
 
Servera med en grön sallad, ett syrligt fullkornsbröd och en god ost.
 
Källa: Godare Mat med Matbrevet

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0