God mat är A och O
Något som är viktigt när man ger sig till att följa en diet för att gå ner i vikt är att maten är god. Är den inte det tröttnar man rätt så snart på den och överger dieten.
Den mat och de rätter som kommer att finnas i dieten i studien Godare Mat ska inleda har utgångspunkt i den mat de flesta redan äter, men med modifikationer för att bli mer hälsosam. Nedan ett exempel på en rätt som kommer att finnas med, en rätt full med näring och antioxidanter samtidigt som den innehåller ingredienser som hjälper till med matsmältningen.
Provlaga den och du upptäcker att mindre ohälsosam mat faktiskt kan vara riktigt god...
Anmäl ditt intresse att delta på Godare Mat
Het tomat- och räksoppa
Ingredienser 4-6 portioner:
1 kg tomater
1 gul lök
1 röd lök
3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1/2-1 msk Sambal Oelek
1 tsk fänkålsfrön
5 dl köttbuljong
1/2 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
2 äggulor
500 g räkor
Tillagning:
Skålla och flå tomaterna. Skär dem i små tärningar.
Skala och hacka löken fint. Hacka vitlöken fint. Ta ur kärnhuset ur paprikan och skär den i små tärningar.
Fräs lök och paprika i olivolja i en gryta så de blir mjuka utan att få färg.
Tillsätt tomat, Sambal Oelek, fänkålsfrön, vatten, buljongtärning, salt och vitpeppar. Koka upp och låt sjuda cirka 20 minuter på låg värme.
Dra grytan från värmen. Mixa till en slät soppa med stavmixer direkt i grytan.
Vispa äggulorna och rör sedan ner dem i soppan. Tillsätt till sist räkorna.
Servera med ett grovt bröd och en god ost.
Den mat och de rätter som kommer att finnas i dieten i studien Godare Mat ska inleda har utgångspunkt i den mat de flesta redan äter, men med modifikationer för att bli mer hälsosam. Nedan ett exempel på en rätt som kommer att finnas med, en rätt full med näring och antioxidanter samtidigt som den innehåller ingredienser som hjälper till med matsmältningen.
Provlaga den och du upptäcker att mindre ohälsosam mat faktiskt kan vara riktigt god...
Anmäl ditt intresse att delta på Godare Mat

Ingredienser 4-6 portioner:
1 kg tomater
1 gul lök
1 röd lök
3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1/2-1 msk Sambal Oelek
1 tsk fänkålsfrön
5 dl köttbuljong
1/2 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
2 äggulor
500 g räkor
Tillagning:
Skålla och flå tomaterna. Skär dem i små tärningar.
Skala och hacka löken fint. Hacka vitlöken fint. Ta ur kärnhuset ur paprikan och skär den i små tärningar.
Fräs lök och paprika i olivolja i en gryta så de blir mjuka utan att få färg.
Tillsätt tomat, Sambal Oelek, fänkålsfrön, vatten, buljongtärning, salt och vitpeppar. Koka upp och låt sjuda cirka 20 minuter på låg värme.
Dra grytan från värmen. Mixa till en slät soppa med stavmixer direkt i grytan.
Vispa äggulorna och rör sedan ner dem i soppan. Tillsätt till sist räkorna.
Servera med ett grovt bröd och en god ost.
Kommentarer
Trackback