Grönt till lunch
Dags för lunch och idag serverar Godare Mat en härlig soppa hämtad från dieten i den kommande studien till vilken det behövs frivilliga deltagare, såväl de som vill tappa ett kilo eller två som de som inte vill bli av med "kärlekshandtagen"...
Läs mer om studien på Godare Mat
Som du kanske märker har inte mjölkprodukter uteslutits helt från dieten, till skillnad från många andra dieter. Det är av ett enda enkelt skäl. En vanlig orsak till att man inte fortsätter med en diet eller inte ens påbörjar den är på grund av att man inte känner igen smakerna. Mjölkprodukter står för en stor del av igenkänningen och därför finns de med, om än i begränsad utsträckning...
Grön soppa
Ingredienser 4-6 portioner:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 liten purjolök
1 grön paprika
1 grön chilifrukt
2 msk olivolja
500-600 g frysta ärtor
1 liter hönsbuljong
1 kruka färsk finhackad persilja
1 1/2 dl mjölk
salt
vitpeppar
Tillagning:
Ansa och skölj purjo och skär den i skivor. Ansa paprikan och ta bort kärnhuset, skär den små tärningar. Finhacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök, purjo och paprika i olivolja i en gryta utan att det tar färg.
Finhacka chilifrukten och tillsätt den i grytan. Häll på ärtor och buljong och låt det hela koka ett par minuter.
Tillsätt persilja och mixa soppan med stavmixer direkt i grytan. Rör ner vispgrädde. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokta ägg i halvor.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Läs mer om studien på Godare Mat
Som du kanske märker har inte mjölkprodukter uteslutits helt från dieten, till skillnad från många andra dieter. Det är av ett enda enkelt skäl. En vanlig orsak till att man inte fortsätter med en diet eller inte ens påbörjar den är på grund av att man inte känner igen smakerna. Mjölkprodukter står för en stor del av igenkänningen och därför finns de med, om än i begränsad utsträckning...
Grön soppa
Ingredienser 4-6 portioner:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 liten purjolök
1 grön paprika
1 grön chilifrukt
2 msk olivolja
500-600 g frysta ärtor
1 liter hönsbuljong
1 kruka färsk finhackad persilja
1 1/2 dl mjölk
salt
vitpeppar
Tillagning:
Ansa och skölj purjo och skär den i skivor. Ansa paprikan och ta bort kärnhuset, skär den små tärningar. Finhacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök, purjo och paprika i olivolja i en gryta utan att det tar färg.
Finhacka chilifrukten och tillsätt den i grytan. Häll på ärtor och buljong och låt det hela koka ett par minuter.
Tillsätt persilja och mixa soppan med stavmixer direkt i grytan. Rör ner vispgrädde. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokta ägg i halvor.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Kommentarer
Trackback