Imorgon
Imorgon vid middagstid är det dags igen. Då skickas det gratis Matbrevet ut till alla prenumeranter. Missa inte att starta din egen gratis prenumeration i tid.
Matbrevet är ett gratis nyhetsbrev om mat, dryck och hälsa. Förra veckans upplaga handlade om den studie Godare Mat ska genomföra under hösten. Frivilliga deltagare sökes, anmäl ditt intresse i tid innan studien påbörjas. Läs mer på Godare Mat.
Bland annat får prenumeranter på Matbrevet massor med läckra recept varje vecka direkt till sin e-mail, till exempel receptet nedan. Matbrevet skickas endast en gång i veckan och inga andra meddelanden skickas, ingen spam här inte.
Kycklingpaj à la King
Ingredienser 6-8 portioner:
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten
Fyllning:
400 g kycklingfilé
1 tsk malen ingefära
150 g färsk champinjon
1 grön paprika
1 röd paprika
1 gul lök
2 dl riven ost
Äggstanning:
5 ägg
1 dl grädde
1 dl mjölk
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk vitpeppar
1 1/2 tsk cayennepeppar
Tillagning:
Finfördela smöret i mjölet och tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform med hög kant, ca 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt stå kallt ca 30 min.
Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs kycklingstrimlorna med ingefära och salt.
Låt kycklingstrimlorna rinna av på hushållspapper.
Skala löken och strimla fint. Ansa paprikorna och strimla dem fint. Fräs lök och paprika i lite olja under omrörning så de blir mjuka utan att få färg.
Lägg paprika, lök och kyckling i en skål och blanda väl.
Ansa champinjonerna och ta bort stammar och skinn. Skiva champinjonerna tunt.
Fräs champinjonen i lite olja under omrörning så de blir mjuka att bli brynta.
Blanda samman champinjonerna med resten i skålen. Låt blandningen svalna något och tillsätt sedan den rivna osten.
Sätt ugnen på 200º.
Förgrädda pajskalet 10-15 min.
Lägg fyllningen i pajskalet.
Vispa samman ägg, grädde, mjölk, salt, peppar och cayennepeppar. Häll blandningen över fyllningen i pajskalet.
Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 minuter tills äggstanningen stelnat.
Låt pajen svalna något innan den serveras.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Eftersom Matbrevet är gratis ingår givetvis viss reklam i brevet, men bara lite...
Matbrevet är ett gratis nyhetsbrev om mat, dryck och hälsa. Förra veckans upplaga handlade om den studie Godare Mat ska genomföra under hösten. Frivilliga deltagare sökes, anmäl ditt intresse i tid innan studien påbörjas. Läs mer på Godare Mat.
Bland annat får prenumeranter på Matbrevet massor med läckra recept varje vecka direkt till sin e-mail, till exempel receptet nedan. Matbrevet skickas endast en gång i veckan och inga andra meddelanden skickas, ingen spam här inte.
Kycklingpaj à la King
Ingredienser 6-8 portioner:
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten
Fyllning:
400 g kycklingfilé
1 tsk malen ingefära
150 g färsk champinjon
1 grön paprika
1 röd paprika
1 gul lök
2 dl riven ost
Äggstanning:
5 ägg
1 dl grädde
1 dl mjölk
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk vitpeppar
1 1/2 tsk cayennepeppar
Tillagning:
Finfördela smöret i mjölet och tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform med hög kant, ca 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt stå kallt ca 30 min.
Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs kycklingstrimlorna med ingefära och salt.
Låt kycklingstrimlorna rinna av på hushållspapper.
Skala löken och strimla fint. Ansa paprikorna och strimla dem fint. Fräs lök och paprika i lite olja under omrörning så de blir mjuka utan att få färg.
Lägg paprika, lök och kyckling i en skål och blanda väl.
Ansa champinjonerna och ta bort stammar och skinn. Skiva champinjonerna tunt.
Fräs champinjonen i lite olja under omrörning så de blir mjuka att bli brynta.
Blanda samman champinjonerna med resten i skålen. Låt blandningen svalna något och tillsätt sedan den rivna osten.
Sätt ugnen på 200º.
Förgrädda pajskalet 10-15 min.
Lägg fyllningen i pajskalet.
Vispa samman ägg, grädde, mjölk, salt, peppar och cayennepeppar. Häll blandningen över fyllningen i pajskalet.
Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 minuter tills äggstanningen stelnat.
Låt pajen svalna något innan den serveras.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Eftersom Matbrevet är gratis ingår givetvis viss reklam i brevet, men bara lite...
Kommentarer
Trackback