Imorgon

Imorgon vid middagstid är det dags igen. Då skickas det gratis Matbrevet ut till alla prenumeranter. Missa inte att starta din egen gratis prenumeration i tid.
 
Matbrevet är ett gratis nyhetsbrev om mat, dryck och hälsa. Förra veckans upplaga handlade om den studie Godare Mat ska genomföra under hösten. Frivilliga deltagare sökes, anmäl ditt intresse i tid innan studien påbörjas. Läs mer på Godare Mat.
 
Bland annat får prenumeranter på Matbrevet massor med läckra recept varje vecka direkt till sin e-mail, till exempel receptet nedan. Matbrevet skickas endast en gång i veckan och inga andra meddelanden skickas, ingen spam här inte.
 
Kycklingpaj à la King
 
Ingredienser 6-8 portioner:
 
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten
 
Fyllning:
400 g kycklingfilé
1 tsk malen ingefära
150 g färsk champinjon
1 grön paprika
1 röd paprika
1 gul lök
2 dl riven ost
 
Äggstanning:
5 ägg
1 dl grädde
1 dl mjölk
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk vitpeppar
1 1/2 tsk cayennepeppar
 
Tillagning:
 
Finfördela smöret i mjölet och tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
 
Tryck ut degen i en pajform med hög kant, ca 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt stå kallt ca 30 min.
 
Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs kycklingstrimlorna med ingefära och salt.
 
Låt kycklingstrimlorna rinna av på hushållspapper.
 
Skala löken och strimla fint. Ansa paprikorna och strimla dem fint. Fräs lök och paprika i lite olja under omrörning så de blir mjuka utan att få färg.
 
Lägg paprika, lök och kyckling i en skål och blanda väl.
 
Ansa champinjonerna och ta bort stammar och skinn. Skiva champinjonerna tunt.
 
Fräs champinjonen i lite olja under omrörning så de blir mjuka att bli brynta.
 
Blanda samman champinjonerna med resten i skålen. Låt blandningen svalna något och tillsätt sedan den rivna osten.
 
Sätt ugnen på 200º.
 
Förgrädda pajskalet 10-15 min.
 
Lägg fyllningen i pajskalet.
 
Vispa samman ägg, grädde, mjölk, salt, peppar och cayennepeppar. Häll blandningen över fyllningen i pajskalet.
 
Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 minuter tills äggstanningen stelnat.
 
Låt pajen svalna något innan den serveras.
 
Källa: Godare Mat med Matbrevet
 
Eftersom Matbrevet är gratis ingår givetvis viss reklam i brevet, men bara lite...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0