Interagera mera
Nu ska Godare Mat bli interaktivt. Prenumerera gratis på Matbrevet som skickas ut vid middagstid idag och ta reda på hur. Eller bli helt enkelt medlem gratis på Godare Mat...
Ett exempel på alla läckra recept du hittar på Godare Mat, finns också i Lilla Pajboken...
Champinjon- och tomatpaj
Ingredienser 6-8 portioner:
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten
Fyllning:
2-3 tomater (ca 250 g)
6 färska champinjoner (ca 200 g)
1 kruka färsk basilika
Äggstanning:
4 ägg
1 1/2 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1 tsk cayennepeppar
Tillagning:
Finfördela smöret i mjölet och tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform med hög kant, ca 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt stå kallt ca 30 min.
Sätt ugnen på 200º.
Förgrädda pajskalet 10-15 min.
Skiva tomaterna tunt. Ansa champinjonerna och ta bort stammar och skinn. Skiva champinjonerna tunt. Hacka basilikan fint.
Varva tomat, champinjon och basilika i pajskalet.
Vispa samman ägg, mjölk, salt, vitpeppar och cayennepeppar. Häll äggstanningen över fyllningen.
Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 minuter tills äggstanningen stelnat.
Låt pajen svalna något innan den serveras.
Godare Mat och Lilla Pajboken
Ett exempel på alla läckra recept du hittar på Godare Mat, finns också i Lilla Pajboken...
Champinjon- och tomatpaj
Ingredienser 6-8 portioner:
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten
Fyllning:
2-3 tomater (ca 250 g)
6 färska champinjoner (ca 200 g)
1 kruka färsk basilika
Äggstanning:
4 ägg
1 1/2 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1 tsk cayennepeppar
Tillagning:
Finfördela smöret i mjölet och tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform med hög kant, ca 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt stå kallt ca 30 min.
Sätt ugnen på 200º.
Förgrädda pajskalet 10-15 min.
Skiva tomaterna tunt. Ansa champinjonerna och ta bort stammar och skinn. Skiva champinjonerna tunt. Hacka basilikan fint.
Varva tomat, champinjon och basilika i pajskalet.
Vispa samman ägg, mjölk, salt, vitpeppar och cayennepeppar. Häll äggstanningen över fyllningen.
Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 minuter tills äggstanningen stelnat.
Låt pajen svalna något innan den serveras.
Godare Mat och Lilla Pajboken
Kommentarer
Trackback