Ladda ner
Nyligen öppnade Godare Mat sin DirektShop där du även kan ladda ner en del gratis material förutom att du hittar Lilla Pajboken och Vardagskocken som e-böcker med nästan 30% rabatt...
Kolla DirektShopen
Ett exempel på allt läckert du hittar i Lilla Pajboken...
Champinjon- och tomatpaj
Ingredienser 6-8 portioner:
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten
Fyllning:
2-3 tomater (ca 250 g)
6 färska champinjoner (ca 200 g)
1 kruka färsk basilika
Äggstanning:
4 ägg
1 1/2 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1 tsk cayennepeppar
Tillagning:
Finfördela smöret i mjölet och tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform med hög kant, ca 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt stå kallt ca 30 min.
Sätt ugnen på 200º.
Förgrädda pajskalet 10-15 min.
Skiva tomaterna tunt. Ansa champinjonerna och ta bort stammar och skinn. Skiva champinjonerna tunt. Hacka basilikan fint.
Varva tomat, champinjon och basilika i pajskalet.
Vispa samman ägg, mjölk, salt, vitpeppar och cayennepeppar. Häll äggstanningen över fyllningen.
Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 minuter tills äggstanningen stelnat.
Låt pajen svalna något innan den serveras.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Missa inte heller att kolla in sidan om diet-studien...
Kolla DirektShopen
Ett exempel på allt läckert du hittar i Lilla Pajboken...

Ingredienser 6-8 portioner:
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten
Fyllning:
2-3 tomater (ca 250 g)
6 färska champinjoner (ca 200 g)
1 kruka färsk basilika
Äggstanning:
4 ägg
1 1/2 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1 tsk cayennepeppar
Tillagning:
Finfördela smöret i mjölet och tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform med hög kant, ca 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt stå kallt ca 30 min.
Sätt ugnen på 200º.
Förgrädda pajskalet 10-15 min.
Skiva tomaterna tunt. Ansa champinjonerna och ta bort stammar och skinn. Skiva champinjonerna tunt. Hacka basilikan fint.
Varva tomat, champinjon och basilika i pajskalet.
Vispa samman ägg, mjölk, salt, vitpeppar och cayennepeppar. Häll äggstanningen över fyllningen.
Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 minuter tills äggstanningen stelnat.
Låt pajen svalna något innan den serveras.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Missa inte heller att kolla in sidan om diet-studien...
Kommentarer
Trackback