Matallergi
Just nu jobbas det hårt med två avdelningar på Godare Mat, vegetariska recept och recept för de med matallergier, framför allt gluten och mjölk. För att markera hur viktigt det är att kunna hitta allergianpassad mat har 1 Stop Store fått tillgång till 10 stycken rabattkoder som ger hela 75% rabatt på uppgraderade medlemskap.
1 Stop Store på Budera
Ett exempel på ett gott vegetariskt recept som dessutom är allergianpassat har du här. Det borde dessutom passa alldeles utmärkt för de som vill ha mat med lågt glykemiskt index...
Mustig böngryta
Ingredienser 4 portioner:
1 kg tomater
2 gula lökar
1-2 morötter
1 purjolök
1 brk kidneybönor
1 brk svarta bönor
1 brk vita bönor
2-3 vitlöksklyftor
6 dl grönsaksbuljong
1/2 tsk cayennepeppar
1-2 msk maizena
salt
vitpeppar
Tillagning:
Skålla och flå tomaterna. Skär dem i små tärningar.
Skala och hacka löken fint. Skala morötterna och riv dem grovt.
Fräs lök och morot i olivolja i en gryta så de blir mjuka utan att få färg.
Skölj purjolöken väl och strimla den fint.
Tillsätt tomat, purjolök, bönor, buljongtärning och cayennepeppar till grytan. Pressa över vitlöken och rör om.
Koka upp och låt sjuda cirka 20 minuter på låg värme.
Rör ut maizena i lite kallt vatten och tillsätt till grytan under omrörning. Smaka av med salt och vitpeppar.
Servera med quinoa eller råris och ett gott full- eller helkornsbröd.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
1 Stop Store på Budera
Ett exempel på ett gott vegetariskt recept som dessutom är allergianpassat har du här. Det borde dessutom passa alldeles utmärkt för de som vill ha mat med lågt glykemiskt index...
Mustig böngryta
Ingredienser 4 portioner:
1 kg tomater
2 gula lökar
1-2 morötter
1 purjolök
1 brk kidneybönor
1 brk svarta bönor
1 brk vita bönor
2-3 vitlöksklyftor
6 dl grönsaksbuljong
1/2 tsk cayennepeppar
1-2 msk maizena
salt
vitpeppar
Tillagning:
Skålla och flå tomaterna. Skär dem i små tärningar.
Skala och hacka löken fint. Skala morötterna och riv dem grovt.
Fräs lök och morot i olivolja i en gryta så de blir mjuka utan att få färg.
Skölj purjolöken väl och strimla den fint.
Tillsätt tomat, purjolök, bönor, buljongtärning och cayennepeppar till grytan. Pressa över vitlöken och rör om.
Koka upp och låt sjuda cirka 20 minuter på låg värme.
Rör ut maizena i lite kallt vatten och tillsätt till grytan under omrörning. Smaka av med salt och vitpeppar.
Servera med quinoa eller råris och ett gott full- eller helkornsbröd.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Kommentarer
Trackback