Ny upplaga

Imorgon är det dags igen, det är den tiden på veckan då. En ny upplaga av Matbrevet skickas ut till alla prenumeranter. Missa inte att prenumerera du också, det är gratis.
 
Starta din gratis prenumeration
 
Matbrevet är ett gratis nyhetsbrev som skickas ut varje onsdag vid middagstid. Det är späckat med intressant fakta och läckra recept.
 
Ett exempel från förra veckans alla recept:
 
Sötsur kyckling à la Tobbe
 
Ingredienser 4-6 portioner:
 
750 g kycklingfilé
2 msk soja
1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika
2 vitlöksklyftor
3 st salladslökar
1 liten purjolök
1 brk bambuskott
6 msk olivolja
 
Sötsur sås:
4 msk finhackad morot
2 st finhackad schalottenlök
2 klyftor finhackad vitlök
3 cm röd spansk peppar
3 dl kycklingbuljong
3 msk röd vinäger
2 tsk socker
2 tsk tomatpuré
2 msk olja
3 tsk potatismjöl utrört i lite vatten
 
Tillagning:
 
Skär och finhacka grönsakerna till såsen. Hetta upp olja i en kastrull och fräs grönsakerna. De ska inte ta färg.
 
Blanda ner de övriga ingredienserna utom redningen. Koka upp och tillsätt redningen under omrörning.
 
Skär kycklingfilén i tärningar och marinera i soja.
 
Skär grönsakerna i tärningar, salladslöken i centimeterstora bitar samt purjolöken i halvcentimeter stora bitar. Hetta upp en panna och tillsätt hälften av oljan när pannan ryker. Bryn vitlöken och tillsätt köttet. Fräs i 1-2 minuter och tag upp.
 
Tillsätt resten av oljan och fräs grönsakerna 1 minut, häll tillbaka köttet. Tillsätt den sötsura såsen och rör om. Smaka av.
 
Servera med jasminris.
 
Källa: Godare Mat med Matbrevet
 
Vill du få alla nyheterna och recepten, men vill inte ha det till din e-mail? Alla upplagor av Matbrevet finns arkiverade på medlemssidorna på Godare Mat också...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0