Uppgradera?
Vad sägs om ett fullt uppgraderat konto på Godare Mat för en struntsumma?
Kolla här...
Godare Mat är inte bara en kokbok och receptsamling, det är också en portal och community med interaktiva funktioner och sajten förbättras kontinuerligt för medlemmarna...
Lite godis från Godare Mat...
Fransk nougat
Ingredienser 10-12 bitar:
5 dl socker
1 krm salt
1 1/2 dl ljus sirap
1 1/4 dl vatten
2 äggvitor
1/2 dl mandel
1/2 dl cocktailbär
Tillagning:
Blanda socker, salt, sirap och vatten i en tjockbottnad kastrull. Sätt i en hushållstermometer.Koka kraftigt utan lock tills termometern visar 150°.
Skålla, skala och hacka mandeln och hacka körsbären medan sockerlagen kokar. Vispa vitorna till skum.
Häll sockerlagen i en fin stråle ner i äggviteskummet under kraftig vispning. Fortsätt att vispa tills massan blir fast.
Blanda i mandel och körsbär.
Bred ut massan på bakplåtspapper eller smort smörgåspapper i en form, ca 20 x 30 cm med oljade händer eller liten spade eller forma en eller två rullar.
Ställ kallt och skär sedan i bitar. Förvara i burk med lock.
Godare Mat med Matbrevet
Kolla här...
Godare Mat är inte bara en kokbok och receptsamling, det är också en portal och community med interaktiva funktioner och sajten förbättras kontinuerligt för medlemmarna...
Lite godis från Godare Mat...
Fransk nougat
Ingredienser 10-12 bitar:
5 dl socker
1 krm salt
1 1/2 dl ljus sirap
1 1/4 dl vatten
2 äggvitor
1/2 dl mandel
1/2 dl cocktailbär
Tillagning:
Blanda socker, salt, sirap och vatten i en tjockbottnad kastrull. Sätt i en hushållstermometer.Koka kraftigt utan lock tills termometern visar 150°.
Skålla, skala och hacka mandeln och hacka körsbären medan sockerlagen kokar. Vispa vitorna till skum.
Häll sockerlagen i en fin stråle ner i äggviteskummet under kraftig vispning. Fortsätt att vispa tills massan blir fast.
Blanda i mandel och körsbär.
Bred ut massan på bakplåtspapper eller smort smörgåspapper i en form, ca 20 x 30 cm med oljade händer eller liten spade eller forma en eller två rullar.
Ställ kallt och skär sedan i bitar. Förvara i burk med lock.
Godare Mat med Matbrevet
Kommentarer
Trackback