Varför?

Läs gärna tidigare inlägg i bloggen om studien på Godare Mat...
 
Deltag i studien du också...
 
Varför göra en studie som den här? Varför skapa ännu en diet när det redan finns så många?
 
Svenskarna blir allt tjockare, senast kom "larm" från Malmö om att en av fyra tioåringar är överviktig eller fet. Det är ett stort problem med ohälsa som kan komma att få konsekvenser i framtiden. Samtidigt har vi svårt att hålla oss till dieterna vi påbörjar, många gånger för att de inte är baserade på smaker vi känner igen och är trygga med.
 
Vår diet bygger på just igenkänning av smaker samtidigt som den är anpassad för att man ska må bättre och kunna minska i vikt och omfång. Innehåller en diet smaker man är van vid och tycker om är man mer benägen att fortsätta med dieten och har större chans att uppnå önskat resultat.
 
Till exempel har vi till skillnad från de flesta andra dieter inte uteslutit mejeriprodukter helt och hållet eftersom de ger just sådana smaker man känner igen.
 
Här är ett exempel på en anpassad rätt med smaker som känns igen.
 
Purjokyckling med basilika
 
Ingredienser 4-5 portioner:
 
1 kg kycklingfilé
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
1-2 purjolökar
3 dl mjölk
2 dl kycklingbuljong
1 kruka basilika
3 vitlöksklyftor
 
Tillagning:
 
Strimla kycklingen och bryn den i olivolja i en stekpanna. Salta och peppra. Låt rinna av på hushållsspapper.
 
Ansa och skölj purjolöken väl. Strimla den fint och fräs i stekpannan.
 
Finhacka basilikan. Rör ner basilikan, mjölken och buljongen. Pressa vitlöken över och rör om.
 
Lägg ner kycklingen i såsen och låt sjuda i 10 minuter.
 
Servera med quinoa eller råris och ett gott full- eller helkornsbröd.
 
Missa inte att du kan bli medlem gratis på Godare Mat
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0