Varför ännu en?

Det finns många olika dieter, frågan är varför ännu en?
 
Många dieter medför stora förändringar med nya smaker och ibland massor av ingredienser och livsmedel man inte är van vid och inte vet hur man ska hantera. I många fall medför dieterna smaker man inte är van vid, ibland så långt från det invanda att det är svårt att anamma dem.
 
Godare Mat har satt samman en diet som bygger på smaker man är van vid och känner sig trygg med. Den har förändrats på ett antal små saker som gör den mer hälsosam och sannolikt väl lämpad för viktkontroll.
 
För att kunna göra en statistisk jämförelse och påvisa att dieten fungerar behövs det ett antal frivilliga som vill hjälpa till.
 
Läs mer och anmäl intresse
 
Ett exempel på middagsrätter som ingår i dieten finner du nedan. Rätten är god, mättande och näringsrik. Recepten i dieten är som regel anpassade för 1 portion, men är man flera som ska äta är de lätta att anpassa för fler portioner.
 
Höstsoppa
 
Ingredienser 6-8 portioner:
 
1/2 kg vitkål
1 tsk salt
1/2 - 1 liter vatten
 
1 gul lök
1 röd lök
1 purjolök
150 g palsternacka
150 g rotselleri
150 g morot
1 1/4 liter grönsaksbuljong
100 g tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1/2 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
1/2 tsk timjan
 
Tillagning:
 
Ansa vitkålen och strimla den fint. Lägg den i en gryta och tillsätt vatten så det precis täcker kålen samt salt. Koka upp och låt koka 5 minuter. Sila av vattnet.
 
Ansa den gula och den röda löken och strimla dem fint. Ansa och skölj purjolöken noga. Strimla den sedan fint.
 
Skala palsternackan, rotsellerin och moroten. Skär dem sedan i tärningar cirka 1/2 - 1 cm stora.
 
Tillsätt löken och rotfrukterna till vitkålen i grytan. Tillsätt buljong, tomatpuré, sambal oelek, salt, vitpeppar och timjan.
 
Koka upp och låt sjuda tills rotfrukterna är genomkokta, cirka 10 minuter. Prova med sticka.
 
Servera med ett syrligt fullkornsbröd och en god ost.
 
Läs mer och anmäl intresse
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0