Veggie-pyttsan...
Det är väl ingen som kunnat undgå att få veta att nästa kokbok från Godare Mat är Vegetariskt? Här kommer ett riktigt läckert exempel på vad du kan hitta i den, kommer att finnas på Godare Mat också...
Vegetarisk pytt med zucchini
Ingredienser 4-6 portioner:
1 kg potatis
2 morötter
200 g rotselleri
1 gul lök
1 röd lök
1 grön paprika
1 gul paprika
1 röd paprika
1 zucchini
olivolja
salt
vitpeppar
Tillagning:
Skala och ansa rotfrukterna, skär dem sedan i tärningar 1/2 - 1 sm stora.
Koka rotfrukterna i lättsaltat vatten tills de är nästan klara. Prova med sticka.
Slå av vattnet och låt rotfrukterna svalna.
Ansa lökarna och hacka dem fint. Ansa paprikorna och skär dem i tärningar 1/2 - 1 cm stora.
Fräs lök och paprika i olivolja i stekpanna utan att de får färg.
Tillsätt rotfrukterna och eventuellt lite mer olja och fräs allt så det blir genomvarmt. Vänd under stekningen kontinuerligt så allt blandas väl.
Smaka av med salt och vitpeppar.
Skär zucchinin i lagom tjocka skivor, cirka 1/2 cm. Dofta salt och vitpeppar över skivorna och pensla dem med olivolja.
Grilla zucchini-skivorna precis före servering.
Servera pytten med de grillade zucchini-skivorna, ett syrligt fullkornsbröd och en god ost. Gott till pytten är också stekta ägg och/eller inlagda rödbetor.
Godare Mat med Matbrevet

Ingredienser 4-6 portioner:
1 kg potatis
2 morötter
200 g rotselleri
1 gul lök
1 röd lök
1 grön paprika
1 gul paprika
1 röd paprika
1 zucchini
olivolja
salt
vitpeppar
Tillagning:
Skala och ansa rotfrukterna, skär dem sedan i tärningar 1/2 - 1 sm stora.
Koka rotfrukterna i lättsaltat vatten tills de är nästan klara. Prova med sticka.
Slå av vattnet och låt rotfrukterna svalna.
Ansa lökarna och hacka dem fint. Ansa paprikorna och skär dem i tärningar 1/2 - 1 cm stora.
Fräs lök och paprika i olivolja i stekpanna utan att de får färg.
Tillsätt rotfrukterna och eventuellt lite mer olja och fräs allt så det blir genomvarmt. Vänd under stekningen kontinuerligt så allt blandas väl.
Smaka av med salt och vitpeppar.
Skär zucchinin i lagom tjocka skivor, cirka 1/2 cm. Dofta salt och vitpeppar över skivorna och pensla dem med olivolja.
Grilla zucchini-skivorna precis före servering.
Servera pytten med de grillade zucchini-skivorna, ett syrligt fullkornsbröd och en god ost. Gott till pytten är också stekta ägg och/eller inlagda rödbetor.
Godare Mat med Matbrevet
Kommentarer
Trackback