Älskade knölar...
Vår mest älskade knöl, vad vet du egentligen om den?
Missa inte det gratis Matbrevet, nästa upplaga skickas ut om ungefär fem timmar. Inte bara får du som prenumerant massor med läckra recept och intressant fakta, du får också rabatt på uppgradering på Godare Mat när medlemskapen blir tillgängliga om några veckor...
Ett exempel på recept du hittar hos Godare Mat...
Gräddig färskost à la Provence
Ingredienser:
1 liter filmjölk
1½-2 dl vispgrädde
½-1 tsk salt
Tillagning:
Häll filmjölk och grädde i en gryta. Värm under omrörning till cirka 45º.
Slå vätskan i en silduk eller kaffefilter och låt stå och rinna av i cirka 4 timmar.
Lägg ostmassan i en skål och blanda ner salt och smaktillsats med en gaffel. Forma runda ostar eller lägg i en burk och kyl.
Vasslen (det som runnit av) är utmärkt att använda som degvätska till syrliga eller mörka matbröd.
Förslag på smaksättningar:
1-2 tsk vitlökspulver
1 kruka färsk gräslök, finskuren
½ liten burk champinjoner, väl avrunnen och finhackad
15-20 st skalade räkor, väl avrunna och finhackade
Källa: Godare Mat med Matbrevet