Bara timmar kvar...

Om bara några timmar är det dags... Då skickas veckans upplaga av det gratis Matbrevet ut, späckat med intressant fakta och läckra recept...


Starta din prenumeration här


Tobbes gröna kräpps (10-12 st)


Ingredienser:


Svampstuvning:

500 g färska champinjoner
100 g smör eller margarin
2 msk vetemjöl
1 1/2 dl grädde
1 1/2 dl mjölk
1/2 tsk paprikapulver
salt
vitpeppar


Crèpes:

3 dl vetemjöl
1 krm salt
1 tsk riven muskotnöt
5 dl mjölk
3 ägg
450 g hackad spenat
50 g smör eller margarin


Gratinering:

1-2 dl riven ost


Tillagning:


Ansa svampen till stuvningen, ta bort stammarna och skinnet på hattarna. Skär svampen i bitar och fräs den i matfettet tills vätskan kokat in.


Strö över mjölet och rör om. Späd med grädden först och sedan mjölken lite i sänder.


Koka stuvningen på svag värme 5-10 minuter. Smaksätt med paprikapulver, salt och peppar.


Blanda mjöl, salt och muskotnöt till crèpes-smeten. Rör ner hälften av mjölken först, risken för klumpar är då mindre. Rör sedan ner resten av mjölken.


Rör ner äggen och sist spenaten. Kör eventuellt med en stavmixer för att riktigt finfördela spenaten.


Smält matfettet i stekpannan som ska användas för att grädda pannkakorna och rör ner det i smeten. På så sätt behöver inte pannan smörjas mer under gräddningen.


Grädda tunna pannkakor och låt dem svalna något.


Lägg en sträng med svampstuvning på varje pannkaka och rulla ihop dem. Lägg de hoprullade pannkakorna i en smord form och strö riven ost över.


Gratinera i 175° i mitten av ugnen cirka 15 minuter eller tills osten smält och fått färg.


Servera med en grönsallad.


Källa: Godare Mat med Matbrevet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0