Chicken? Who? Me?
Mitt i allt jobbande med Godare Mat så ska man också hinna laga till lite godare mat... *ler*
Vad sägs om lite kinesiska smaker?
Sötsur kyckling à la Tobbe
Ingredienser 4-6 portioner:
750 g kycklingfilé
2 msk soja
1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika
2 vitlöksklyftor
3 st salladslökar
1 liten purjolök
1 brk bambuskott
6 msk olivolja
Sötsur sås:
4 msk finhackad morot
2 st finhackad schalottenlök
2 klyftor finhackad vitlök
3 cm röd spansk peppar
3 dl kycklingbuljong
3 msk röd vinäger
2 tsk socker
2 tsk tomatpuré
2 msk olja
3 tsk potatismjöl utrört i lite vatten
Tillagning:
Skär och finhacka grönsakerna till såsen. Hetta upp olja i en kastrull och fräs grönsakerna. De ska inte ta färg.
Blanda ner de övriga ingredienserna utom redningen. Koka upp och tillsätt redningen under omrörning.
Skär kycklingfilén i tärningar och marinera i soja.
Skär grönsakerna i tärningar, salladslöken i centimeterstora bitar samt purjolöken i halvcentimeter stora bitar. Hetta upp en panna och tillsätt hälften av oljan när pannan ryker. Bryn vitlöken och tillsätt köttet. Fräs i 1-2 minuter och tag upp.
Tillsätt resten av oljan och fräs grönsakerna 1 minut, häll tillbaka köttet. Tillsätt den sötsura såsen och rör om. Smaka av.
Servera med jasminris.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Vad sägs om lite kinesiska smaker?
Sötsur kyckling à la Tobbe
Ingredienser 4-6 portioner:
750 g kycklingfilé
2 msk soja
1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika
2 vitlöksklyftor
3 st salladslökar
1 liten purjolök
1 brk bambuskott
6 msk olivolja
Sötsur sås:
4 msk finhackad morot
2 st finhackad schalottenlök
2 klyftor finhackad vitlök
3 cm röd spansk peppar
3 dl kycklingbuljong
3 msk röd vinäger
2 tsk socker
2 tsk tomatpuré
2 msk olja
3 tsk potatismjöl utrört i lite vatten
Tillagning:
Skär och finhacka grönsakerna till såsen. Hetta upp olja i en kastrull och fräs grönsakerna. De ska inte ta färg.
Blanda ner de övriga ingredienserna utom redningen. Koka upp och tillsätt redningen under omrörning.
Skär kycklingfilén i tärningar och marinera i soja.
Skär grönsakerna i tärningar, salladslöken i centimeterstora bitar samt purjolöken i halvcentimeter stora bitar. Hetta upp en panna och tillsätt hälften av oljan när pannan ryker. Bryn vitlöken och tillsätt köttet. Fräs i 1-2 minuter och tag upp.
Tillsätt resten av oljan och fräs grönsakerna 1 minut, häll tillbaka köttet. Tillsätt den sötsura såsen och rör om. Smaka av.
Servera med jasminris.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Kommentarer
Trackback