Det som krokigt ska bli...

Alltid bra att vara ute i god tid. Det ska böjas i tid, det som krokigt ska bli...
 
Det blir chili till middag och en sådan ska ju som bekant koka i många timmar för att bli riktigt bra, så den får man börja med redan nu. Tack och lov sköter den sig själv den mesta tiden...
 
Massor med lika läckra recept hittar du på Godare Mat...
 
Coastal Bend Chili (8-10 portioner)
 
Ingredienser:
 
1 kg nötfärs
6 schalottenlökar
1 gul lök
2-3 röd chili
3 klyftor vitlök
2 röda paprikor
2 brk krossade tomater
4 msk tomatpuré
2 tärningar köttbuljong
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 tsk cayennepeppar
1 tsk svartpeppar
1 msk basilika
1 brk kidneybönor
1 brk svarta bönor
 
Tillagning:
 
Ansa löken och hacka den fint. Hacka chilin fint. Kärna ur paprikan och skär den i små tärningar.
 
Slå bönorna i en sil och skölj med kallt vatten, låt droppa av ordentligt.
 
Bryn färsen i olivolja i het panna. Lägg över den i en gryta, gärna gjutjärn. Fräs därefter lök, chili och paprika i olivolja utan att de tar färg och lägg sedan över dem i grytan.
 
Tillsätt krossad tomat, tomatpuré och buljong. Låt koka upp.
 
Tillsätt spiskummin, paprikapulver, chilipulver, cayennepeppar, svartpeppar och basilika. Rör runt ordentligt. Önskar du en hetare chili tillsätter du mer chilipulver och cayennepeppar. Tillsätt till sist bönorna och rör runt.
 
Låt småkoka minst 60 minuter under lock. Rör runt lite då och då. Bäst blir chilin om den får koka 3-4 timmar.
 
Servera med kokt ris, brytbröd och eventuellt en grön sallad.
 
Källa: Godare Mat med Matbrevet

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0