Inspiration

Idag ska jag på föreläsningar, så det blir inte mycket bloggat. Temat för föreläsningarna är "Matinspiration" och dagens intryck kommer att ligga till grund för nästa upplaga av Matbrevet.


Missa inte att prenumerera på Matbrevet, det gratis nyhetsbrevet som finns mitt i verkligheten och ger dig inte bara massor med läckra recept, utan fakta även om allt som har med mat och dryck att göra.


Strimlat fläsk à la Tobbe (4 portioner)


Ingredienser:


750 g grytbitar av fläsk
3 schalottenlökar
2 gröna spansk peppar
2 medelstora morötter
2 gröna paprikor
1 liten purjo
100 g champinjoner, små färska
200 g bambuskott (från burk)
4 msk olja
50 g valnötskärnor
4 tsk majsstärkelse (Maizena)
3 dl vatten
1 tsk kinesisk soja
3 krm salt
2 krm svartpeppar
1 hönsbuljongtärning


Tillagning:


Skär köttet i smala strimlor. Skala schalottenlöken och hacka fint. Dela spansk peppar, skrapa ur kärnorna och strimla eller hacka fruktköttet. Skala moroten och hacka den fint. Kärna ur paprikorna och strimla dem. Ansa purjolöken och skölj bort eventuella jordrester. Strimla den. Ansa svampen och skär den i skivor.


Hetta upp en wok eller stor stekpanna. Tillsätt lite fett och fräs nötterna guldbruna under omrörning. Tag upp dem och låt dem rinna av på hushållspapper. Hetta upp mer fett och fräs köttet ett par min under omrörning. Tag upp och låt också det rinna av på hushållspapper.


Fräs sedan morötter, paprika och svamp någon minut. Blanda i bambuskott, lök och spansk peppar och fräs under omrörning ytterligare 1-2 min. Rör ut Maizenan i vattnet. Blanda det med soja, salt och peppar och häll det i pannan. Tillsätt söndersmulad buljongtärning och koka upp under omrörning. Blanda i kött och nötter och låt allt koka upp.


Servera med jasminris.


Källa: Godare Mat med Matbrevet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0