Jobbar hårt...

Deadlines kan vara en pina ibland, men det tvingar iaf en att få saker klara i tid och det är ju fördel för alla andra när de slipper vänta mer än nödvändigt...


Jobbar hårt med att få allt klart till "The Grand Opening" på Godare Mat vid månadsskiftet. Missa inte din prenumeration på Matbrevet så du vet före alla andra när dörrarna öppnas...


Tryffel med äpple och timjan (40 st)


Ingredienser:


300 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
2 äpplen
1/2 dl vitt vin
1 stor kvist färsk timjan eller 1/2 tsk torkad
1/2 tsk vaniljsocker
2 msk brun farin strö
2 msk äpplejuicekoncentrat eller calvados


Tillagning:


Hacka chokladen i små bitar.


Skär äpplena i bitar och lägg i en kastrull med timjan, vin och grädde. Låt sjuda under lock i 20 minuter.


Passera genom en sil. Koka ihop tills det återstår en knapp deciliter. Rör i vaniljsocker, farin och choklad och rör tills chokladen smält. Rör i juicen/calvadosen. Låt stelna.


Skeda upp tryffeln och rulla i finriven choklad eller kakao. Förvara äppletimjantryffel i kylskåp. Serveras med fördel till en kopp kaffe efter maten.


Källa: Godare Mat med Matbrevet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0