Lördagsgodis
Har du någonsin funderat över hur mycket till synes ofarliga tillsatser du stoppar i dig varje gång du äter godis? Tillsatser som kan verka harmlösa men som i det långa loppet ställer till med både det ena och det andra i dig...
Varför inte göra ditt eget godis? På Godare Mat finns massor med godisrecept, till exempel Dagens Söta...
Ljuvliga valnötspraliner (25 st)
Ingredienser:
150 g mandelmassa
50 g malda valnötskärnor
1 msk mörk rom
200 g ljus blockchoklad
25 valnötskärnor till dekorering
Tillagning:
Bryt mandelmassa i bitar och lägg bitarna i en skål. Tillsätt malda valnötskärnor och mörk rom.
Blanda och bearbeta massan tills den blivit smidig.
Kavla ut mandelmassan mellan två skikt plastfolie så att du får en 1 cm tjock platta.
Ta bort plastfolien och skär plattan i kvadrater (2x2 cm).
Smält ljus blockchoklad och doppa pralinerna i denna.
Lägg pralinerna på ett galler och dekorera varje pralin med en valnötskärna. Lägg dem sedan i små formar.
Källa: Godare Mat med Matbrevet