Lördagsgodis

Har du någonsin funderat över hur mycket till synes ofarliga tillsatser du stoppar i dig varje gång du äter godis? Tillsatser som kan verka harmlösa men som i det långa loppet ställer till med både det ena och det andra i dig...


Varför inte göra ditt eget godis? På Godare Mat finns massor med godisrecept, till exempel Dagens Söta...


Ljuvliga valnötspraliner (25 st)


Ingredienser:


150 g mandelmassa
50 g malda valnötskärnor
1 msk mörk rom
200 g ljus blockchoklad
25 valnötskärnor till dekorering


Tillagning:


Bryt mandelmassa i bitar och lägg bitarna i en skål. Tillsätt malda valnötskärnor och mörk rom.


Blanda och bearbeta massan tills den blivit smidig.


Kavla ut mandelmassan mellan två skikt plastfolie så att du får en 1 cm tjock platta.


Ta bort plastfolien och skär plattan i kvadrater (2x2 cm).


Smält ljus blockchoklad och doppa pralinerna i denna.


Lägg pralinerna på ett galler och dekorera varje pralin med en valnötskärna. Lägg dem sedan i små formar.


Källa: Godare Mat med Matbrevet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0