Persikor är gott
Det tog inte lång tid att bestämma sig för vad som skulle serveras efter middagen... Dagens Söta på Godare Mat där Matbrevet växer så det knakar...
Peach Melba (4 portioner)
Ingredienser:
4 persikohalvor, färska eller konserverade
1/2 liter lättglass, vanilj
1/4 liter hallon, färska eller tinade djupfrysta
florsocker efter smak
citronmeliss
Tillagning:
Börja med såsen. Kör färska eller tinade hallon till puré i matberedare. Sila bort kärnorna. Späd purén med lite vatten om den är för tjock och smaka av med florsocker. Ställ purén kallt.
Doppa de färska persikorna i hett vatten, spola hastigt i kallt vatten och dra sedan av skalen. Dela frukterna och ta bort kärnorna.
Lägg upp persikohalvorna i portionsglas eller på assietter tillsammans med glassen och häll över hallonpurén. Garnera med citronmeliss.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Peach Melba (4 portioner)
Ingredienser:
4 persikohalvor, färska eller konserverade
1/2 liter lättglass, vanilj
1/4 liter hallon, färska eller tinade djupfrysta
florsocker efter smak
citronmeliss
Tillagning:
Börja med såsen. Kör färska eller tinade hallon till puré i matberedare. Sila bort kärnorna. Späd purén med lite vatten om den är för tjock och smaka av med florsocker. Ställ purén kallt.
Doppa de färska persikorna i hett vatten, spola hastigt i kallt vatten och dra sedan av skalen. Dela frukterna och ta bort kärnorna.
Lägg upp persikohalvorna i portionsglas eller på assietter tillsammans med glassen och häll över hallonpurén. Garnera med citronmeliss.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Kommentarer
Trackback