Smakliga bröd
Arbetet går vidare, någon gång ska jag säkert kunna få en ledig halvtimma jag också...
Ingen rast och ingen ro, mycket som ska på plats inför premiären vid månadsskiftet. Missa inte att prenumerera på Matbrevet så du får förhandsbesked när den gratis medlemsregistreringen på Godare Mat öppnar...
Pomerans- och korianderbröd (16 bröd)
Ingredienser:
11 dl vetemjöl fullkorn
50 g jäst
1/2 dl smör & rapsolja
1/4 dl brödsirap
1/2 tsk salt
1 msk pomeransskal, malda
1 1/2 tsk koriander, mald
4 dl mjölk, 37º
Pensling:
1 ägg
oskalade sesamfrön
Tillagning:
Lägg mjöl, jäst, smör & rapsolja, sirap, salt, pomeransskal och koriander i degbunken till köksmaskinen med degkrokarna monterade. Tillsätt den ljumma mjölken och arbeta ihop allt till en smidig deg, ca 10 minuter. Låt degen jäsa 30 minuter under bakduk.
Ta upp degen på bakbordet och knåda igenom den. Dela degen i två delar och rulla ut dem till längder. Dela varje längd i åtta bitar. Rulla varje del till ett avlångt bröd och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa 30 minuter under bakduk.
Pensla med uppvispat ägg och strö över oskalade sesamfrön. Grädda bröden i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Låt dem svalna på brödgaller under bakduk.
Källa: Godare Mat med Matbrevet