Allt mellan himmel och jord...

Varför begränsa sig om man inte måste? På Godare Mat hittar du såväl vardagsmat som festrätter, desserter, matbröd, kakor, drinkar och mycket mer. Allt logiskt ordnat och lätt att hitta.
 
Här är en vardagsrätt från receptbanken på Godare Mat.
 
Oststuvad vitkål med potatis
 
Ingredienser 4-6 portioner:
 
500-750 g potatis
500-750 g vitkål
4 msk vetemjöl
7 dl mjölk
50 g margarin
1 dl riven ost
salt
vitpeppar
muskotnöt
 
Tillagning:
 
Skala potatisen och skär den i tärningar cirka 1x1 cm. Koka upp i lättsaltat vatten och låt koka cirka 5 minuter tills potatisen är genomkokt. Prova med sticka. Slå av vattnet.
 
Ansa vitkålen och skär den i små bitar. Mät och koka upp vatten. (1/2 tsk salt per 5 dl vatten). Lägg i kålen som nätt och jämnt ska täckas av vattnet. Tillsätt salt. Koka kålen nätt och jämnt mjuk under lock, 5-10 min. Häll av spadet och låt kålen rinna av.
 
Rör ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull, tillsätt resten av mjölken, osten och fettet. Koka upp under omrörning och koka 3-5 min. Smaksätt med salt, vitpeppar och lite riven muskotnöt. Lägg i den avrunna kålen och potatisen och värm stuvningen.
 
Servera till stekt eller grillat kött.
 
Källa: Godare Mat med Matbrevet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0