Bidrag
Så ja, då var det avklarat också. Godare Mat's eget bidrag i tävlingen på nya Kafferecept.se är inskickat...
Mocha Cream Pie
Ingredienser 8-10 portioner:
Deg:
100 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 msk socker
1 äggula
3 msk kallt vatten
Fyllning:
2 msk snabbkaffepulver
1 1/2 msk hett vatten
175 g ljus blockchoklad
2 äggulor
3 äggvitor
3 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 msk potatismjöl
2 dl vispgrädde
Tillagning:
Sätt ugnen på 150º.
Mät upp mjöl, socker och kakao i en skål. Blanda dem väl. Lägg i kylskåpskallt matfett, skuret i små bitar.
Finfördela fettet i mjölblandningen med en gaffel eller med fingertopparna eller i en matberedare till en smulig massa.
Tillsätt äggulan och vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga bottnen och låt den stå svalt 30 min.
Lös upp snabbkaffepulvret i hett vatten och låt det svalna.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen vid 150° i 10-15 minuter.
Smält blockchokladen över vattenbad. Tag av från värmen och rör ner äggulorna en i taget. Rör sedan ner det upplösta snabbkaffet.
Vispa äggvitorna med socker, vaniljsocker och potatismjöl till ett hårt skum. Vänd ner chokladsmeten i äggviteskummet.
Vispa grädden hårt och vänd ner den i smeten. Bred ut fyllningen över hela bottnen.
Grädda i cirka 30-40 minuter i mitten av ugnen.
Låt pajen svalna i formen innan den serveras.
Servera som efterrätt eller till kaffe, gärna med lite vaniljvisp eller vispad grädde.
Källa: Godare Mat med Matbrevet

Ingredienser 8-10 portioner:
Deg:
100 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 msk socker
1 äggula
3 msk kallt vatten
Fyllning:
2 msk snabbkaffepulver
1 1/2 msk hett vatten
175 g ljus blockchoklad
2 äggulor
3 äggvitor
3 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 msk potatismjöl
2 dl vispgrädde
Tillagning:
Sätt ugnen på 150º.
Mät upp mjöl, socker och kakao i en skål. Blanda dem väl. Lägg i kylskåpskallt matfett, skuret i små bitar.
Finfördela fettet i mjölblandningen med en gaffel eller med fingertopparna eller i en matberedare till en smulig massa.
Tillsätt äggulan och vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga bottnen och låt den stå svalt 30 min.
Lös upp snabbkaffepulvret i hett vatten och låt det svalna.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen vid 150° i 10-15 minuter.
Smält blockchokladen över vattenbad. Tag av från värmen och rör ner äggulorna en i taget. Rör sedan ner det upplösta snabbkaffet.
Vispa äggvitorna med socker, vaniljsocker och potatismjöl till ett hårt skum. Vänd ner chokladsmeten i äggviteskummet.
Vispa grädden hårt och vänd ner den i smeten. Bred ut fyllningen över hela bottnen.
Grädda i cirka 30-40 minuter i mitten av ugnen.
Låt pajen svalna i formen innan den serveras.
Servera som efterrätt eller till kaffe, gärna med lite vaniljvisp eller vispad grädde.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Kommentarer
Trackback