Here comes the weekend

Så var det dags igen, flera dagar då man ska vara ledig. Dags igen att få arbetsabstinens...
 
Apropå helg, passa på att äta gott i helgen. Godare Mat har lagt upp en sida med "meze", dundergod plockmat från östra Medelhavsregionen...
 
Souvlaki på lamm
 
Ingredienser 8 st:
 
600 g lammkött
1 st jumbolök, hackad
3 st vitlöksklyftor, hackade
salt
svartpeppar
4 dl grekisk yoghurt
8 st lagerblad
2 msk olivolja
8 st trä- eller metallspett
 
Tillagning:
 
Gör en marinad av yoghurt, lök, vitlök, salt, svartpeppar och olivolja.
 
Trä spetten antingen före eller efter marinering.
 
Lägg köttet i marinaden och täck ytan med lagerblad. Låt det hela stå över natten.
 
Ta upp bitarna och trä på spett om du inte gjort det innan. Torka av spetten och grilla helst på öppen eld av kolbädd.
 
Servera med bröd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0