Hörru din räka...

Idag blir det lugnt på bloggen. Kräftskiva ikväll och mycket jobb som ska hinnas med innan dess, bland annat lägga till Internet-bank bland uppgraderingsalternativen på Godare Mat...
 
Snart höjer Vulkan priserna med hela 20%, det är hög tid att skaffa dina exemplar av Vardagskocken och Lilla Pajboken innan dess...
 
Apropå kräftskiva och Lilla Pajboken så bjuder vi idag på en saffransdoftande godbit från just den boken...
 
Skaldjurspaj med saffran
 
Ingredienser 6-8 portioner:
 
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten
 
Fyllning:
1 burk kräftstjärtar i spad (360/170 g)
1 burk räkor i spad (360/170 g)
3 vitlöksklyftor
2 dl riven ost
 
Äggstanning:
4 ägg
2 dl grädde
2 msk kräftspad
1/2 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
1/2 - 1 påse saffran
 
Tillagning:
 
Finfördela smöret i mjölet och tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
 
Tryck ut degen i en pajform med hög kant, ca 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt stå kallt ca 30 min.
 
Sätt ugnen på 200º.
 
Förgrädda pajskalet 10-15 min.
 
Lägg de väl avrunna räkorna och kräftstjärtarna i en skål tillsammans med osten. Pressa vitlöken över och blanda väl. Bred ut över bottnen av pajskalet.
 
Vispa samman ägg, grädde, kräftspad, salt, vitpeppar och saffran. Häll äggstanningen över fyllningen.
 
Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 minuter tills äggstanningen stelnat.
 
Låt pajen svalna något innan den serveras.
 
Godare Mat med Matbrevet
 
Lilla Pajboken
 
Vardagskocken

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0