I all enkelhet (del 2)
Det måste inte vara avancerat för att bli riktigt gott, det bevisas gång efter annan i provköket på Godare Mat. Enkla snabba rätter kan bli riktigt goda de också, som den härliga grytan nedan...
Fler enkla och goda rätter hittar du på Godare Mat där du just nu får uppgradering utan kostnad så du kan prova lite mer än bara det gratis utbudet. När uppgraderingen löper ut finns inget krav att betala för fortsatt medlemskap, du kan förbli gratis medlem för alltid...
Enkel falugryta
Ingredienser 6-8 portioner:
1 kg fast potatis, tex Asterix
1 kg falukorv
1 purjolök
2 köttbuljongtärningar
2 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
1 1/2 - 2 liter vatten
Tillagning:
Skala potatisen. Skär potatis och falukorv i 1/2-centimeter tjocka skivor och lägg i en gryta.
Ansa och skölj purjolöken ordentligt så att inga jordrester finns kvar. Skär den i 1/2-centimeter tjock skivor och lägg i grytan.
Tillsätt vatten, timjan, buljongtärningar, salt och peppar. Tillsätt så mycket vatten att det bara precis täcker. Koka upp och låt sjuda tills potatisen är genomkokt, cirka 10 minuter. Prova med sticka.
Servera med ett mustigt fullkornsbröd och en god ost.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Fler enkla och goda rätter hittar du på Godare Mat där du just nu får uppgradering utan kostnad så du kan prova lite mer än bara det gratis utbudet. När uppgraderingen löper ut finns inget krav att betala för fortsatt medlemskap, du kan förbli gratis medlem för alltid...

Ingredienser 6-8 portioner:
1 kg fast potatis, tex Asterix
1 kg falukorv
1 purjolök
2 köttbuljongtärningar
2 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
1 1/2 - 2 liter vatten
Tillagning:
Skala potatisen. Skär potatis och falukorv i 1/2-centimeter tjocka skivor och lägg i en gryta.
Ansa och skölj purjolöken ordentligt så att inga jordrester finns kvar. Skär den i 1/2-centimeter tjock skivor och lägg i grytan.
Tillsätt vatten, timjan, buljongtärningar, salt och peppar. Tillsätt så mycket vatten att det bara precis täcker. Koka upp och låt sjuda tills potatisen är genomkokt, cirka 10 minuter. Prova med sticka.
Servera med ett mustigt fullkornsbröd och en god ost.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Kommentarer
Trackback