I all enkelhet
Det måste inte vara avancerat för att bli riktigt gott, det bevisas gång efter annan i provköket på Godare Mat. Enkla snabba rätter kan bli riktigt goda de också, som den härliga grytan nedan...
Fler enkla och goda rätter hittar du på Godare Mat där du just nu får uppgradering utan kostnad så du kan prova lite mer än bara det gratis utbudet. När uppgraderingen löper ut finns inget krav att betala för fortsatt medlemskap, du kan förbli gratis medlem för alltid...
Sötsur falugryta
Ingredienser 4-6 portioner:
700 g falukorv
3-4 morötter
2 gröna chili
3 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
4 dl hönsbuljong
1 dl tomatketchup
2 tsk rödvinsvinäger
2 tsk torkad basilika
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
4-5 tsk maizena
Tillagning:
Skär falukorven i 1/2 cm tjocka skivor som sedan skärs i 1/2 cm breda stavar.
Dela chilifrukterna på längden och skrapa ur kärnorna. Strimla dem sedan tunt.
Skala vitlöksklyftorna och skiva dem sedan tunt.
Skala morötterna och riv dem grovt. Hacka dem sedan fint.
Hetta upp olivoljan i en gjutjärnsgryta. Fräs chili, vitlök och morot någon minut under omrörning så de blir mjuka utan att ta färg.
Tillsätt falukorven och fräs ytterligare några minuter under omrörning.
Tillsätt hönsbuljong, tomatketchup, rödvinsvinäger, basilika, salt och vitpeppar. Rör om och låt sjuda 10 minuter under lock.
Rör ut maizena-mjölet i lite kallt vatten och tillsätt det under omrörning. Låt grytan koka upp och tag den sedan från värmen.
Servera med kokt ris.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Fler enkla och goda rätter hittar du på Godare Mat där du just nu får uppgradering utan kostnad så du kan prova lite mer än bara det gratis utbudet. När uppgraderingen löper ut finns inget krav att betala för fortsatt medlemskap, du kan förbli gratis medlem för alltid...

Ingredienser 4-6 portioner:
700 g falukorv
3-4 morötter
2 gröna chili
3 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
4 dl hönsbuljong
1 dl tomatketchup
2 tsk rödvinsvinäger
2 tsk torkad basilika
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
4-5 tsk maizena
Tillagning:
Skär falukorven i 1/2 cm tjocka skivor som sedan skärs i 1/2 cm breda stavar.
Dela chilifrukterna på längden och skrapa ur kärnorna. Strimla dem sedan tunt.
Skala vitlöksklyftorna och skiva dem sedan tunt.
Skala morötterna och riv dem grovt. Hacka dem sedan fint.
Hetta upp olivoljan i en gjutjärnsgryta. Fräs chili, vitlök och morot någon minut under omrörning så de blir mjuka utan att ta färg.
Tillsätt falukorven och fräs ytterligare några minuter under omrörning.
Tillsätt hönsbuljong, tomatketchup, rödvinsvinäger, basilika, salt och vitpeppar. Rör om och låt sjuda 10 minuter under lock.
Rör ut maizena-mjölet i lite kallt vatten och tillsätt det under omrörning. Låt grytan koka upp och tag den sedan från värmen.
Servera med kokt ris.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Kommentarer
Trackback