Kebab

Det börjar närma sig med publiceringen av den nya boken i serien som börjar med Vardagskocken, här kommer ett färskt exempel på vad du kommer att hitta i den...
 
Missa inte heller att du numera får en vecka med gratis uppgradering när du blir gratis medlem på Godare Mat...
 
Kebab-paj
 
Ingredienser 4-6 portioner:
 
Pajdeg:
2 kokta kalla potatisar, ca 150 g
3 dl vetemjöl
50 g margarin
2 msk kallt vatten
 
Fyllning:
400 g kebabskav
1 gul lök
3 dl riven ost
2 msk basilika
 
Äggstanning:
4 ägg
2 dl mjölk
1 tsk salt
1-2 msk sambal oelek
 
Tillagning:
 
Skala och riv den kokta potatisen. Hacka samman mjöl, potatis och margarin till en smulig massa.
 
Tillsätt det kalla vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila i kylskåp ca 1 timme.
 
Kavla ut degen och klä en pajform med lös botten, ca 24 cm i diameter, nagga degbottnen med en gaffel. Låt formen stå i kylskåp ca 30 minuter.
 
Sätt ugnen på 200°.
 
Förgrädda pajskalet 10 minuter.
 
Fräs kebabskaven några minuter i lite olja i en stekpanna. Låt den rinna av på hushållspapper.
 
Skala löken och strimla den fint. Blanda den med kebabskaven, osten och basilikan i en skål. Bred ut fyllningen i pajskalet.
 
Vispa samman ägg, mjölk, salt och sambal oelek. Häll äggstanningen över fyllningen.
 
Grädda pajen 40-50 minuter eller tills äggsmeten stannat och fått fin färg.
 
Låt pajen svalna något och servera med en blandad sallad och en klick crème fraiche.
 
Godare Mat och Vardagskocken

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0